Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

SWZ Boso Sneek - UNA

Uitslag 0 - 0 (0 - 0)

Datum zaterdag 9 april 2016 om 19:00

Scheidsrechter Witlox R.

Aantal toeschouwers 250

Wedstrijdverslag

Met nog vier wedstrijden voor de boeg heerste in het UNA-kamp de gedachte dat drie punten tegen het laaggeplaatste SWZ Boso Sneek en OJC Rosmalen, plus nog een puntje tegen de Koninklijke HFC en HSC’21 voldoende moest zijn om in de gewenste kopgroep van zeven te gaan finishen. Na afgelopen zaterdag kan die wens voorlopig in de koelkast. Het team van Mark Schenning, dat zoveel potentie in de gelederen heeft, bakte er in Sneek helemaal niets van: 0-0.

In de thuiswedstrijd tegen de Friezen op 6 december wonnen de geelzwarten nog met 6-0. Op het fraaie sportpark in Sneek zou een overwinning voor de Zeelstenaren ook normaal zijn geweest. Normaal, maar niet automatisch. Zeker niet als bij sommige spelers een instelling lijkt te bestaan dat met 70% inzet ook gewonnen kan worden. Dat kan niet op Topklasseniveau, ook niet als je tegen de drager van de rode lantaarn speelt.

Natuurlijk was UNA sterker dan SWZ, dat het hoofdzakelijk van tegenhouden moest hebben. Toch ontsnapten de Friezen af en toe, maar dat leverde nooit echte kansen op. Scoringskansen waren aan UNA ook bijna niet besteed. Met een beetje goede wil vielen er in de hele wedstrijd drie te noteren. In de achttiende minuut werd een slim lobje van Teun Sebregts over doelman Kevin van der Meulen nog net voor de doellijn weggeveegd. In de tweede helft stond Van der Meulen in de weg bij een fraaie poging van Thom van de Donk, die na rust meer snelheid en passie in de ploeg bracht. Kans drie ontstond op het eind van de toegevoegde tijd, toen Niek van Boekel voorlangs het doel schoot.

Beide clubs sloten de wedstrijd met tien man af. In de 77e minuut pakte Thomas Huijben de doorgebroken Freerk de Jong vast en daar stond maar één straf op: rood.

In de slotfase haakte Nickel Nzoko met een forse blessure af, terwijl trainer Berry Zandink al drie maal gewisseld had.

SWZ Boso Sneek vierde de 0-0 als een overwinning, maar UNA tart met dit resultaat het noodlot.

website UNA

Wedstrijddetails

SWZ Boso Sneek Minuut UNA
17   Mark Janssen
Kevin Huitema 33  
Adnan Jarour 45 + 1
46   Nick Tielemans Thom van de Donk
65   Rob van Boekel Emre Bostanci
Sean de Ruiter Kevin Huitema 68  
Alwin Velds 76  
76   Thomas Huijben
79   Jeroen Stottelaar Sjoerd van Beers
Daniel Bennik 82  
Tjeerd Andries Andringa Adnan Jarour 83  
Patrick Altenburg Alwin Velds 87  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!