Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

TEC - de Treffers

Uitslag 1 - 2 (0 - 1)

Datum zondag 8 november 2015 om 14:00

Scheidsrechter Elswijk C.C. van

Aantal toeschouwers 550

Wedstrijdverslag

de Treffers boekt overwinning in Tiel

In het land van Flipje boekte De Treffers haar vierde overwinning op rij. Gemakkelijk was het niet maar toen scheidsrechter van Elswijk voor de laatste keer op zijn fluit blies, was de eindstand tussen TEC en De Treffers 1-2.
Sportpark De Lok was redelijk gevuld, een veelvoud van de bezoekers kwam via de A15 of de Maas en Waalweg om de rood-zwarte trots uit Groesbeek aan te moedigen. Met succes.

De Treffers begon flitsend aan de wedstrijd. Snel drukzetten, goed positiespel en een portie gezonde agressie leverde aardig wat kansen op. De ploeg uit Tiel betrok haar verdedigende stellingen en kwam hier het eerste kwartier niet uit. Een mooie combinatie in de zevende minuut leverde een mooie kans voor de Groesbekers op, Rick Verbeek zag zijn inzet echter naast de goal van Sebastiaan van der Smam belanden.
Een minuut later was het wel raak. Voltallig drukzetten van De Treffers leverde een slechte uittrap van dezelfde keeper op. De verdediger van Tec wist niet wat hij met de bal aan moest en Wesley Meeuwsen ging er met het lederen speelobject vandoor. Hij rondde prima af en tekende hiermee voor zijn achtste seizoensgoal, 0-1.

Ook na de goal ging De Treffers verder waar het mee begonnen was, mooie aanvallen opzetten en kansen creëren. TEC trainer Frits van der Berk zag dat het niet goed ging en greep tactisch in met een wissel in de 16e minuut. Vanaf dat moment probeerde TEC meer van de goal af te spelen en werd de wedstrijd opener. Gevaarlijk kon TEC in de eerste helft maar eenmaal worden. Deze kans werd zowel over als naast geschoten. In het vervolg van de eerste helft had De Treffers de marge moeten uitbreiden. Helaas voor de rood-zwarten lukte dit niet.
In de 27e minuut speelde Wesley Meeuwsen zich knap vrij en schoot met zijn linkerpoot over. Drie minuten later was het wederom Wesley die een mooie actie promoveerde tot voorzet. Het overstapje van Coen Maertzdorf was subtiel want Robert Mutzers stond klaar om de bal in het net te jagen. Door een rug van de tegenstander werd het geen goal maar een hoekschop.
Nadat Robin Janssen een afgeslagen bal net voorlangs schoot, kreeg De Treffers nog een goede kans voor de rust. Een verre ingooi van Wesley werd door Ken Leemans doorgekopt naar de geheel vrijstaande Robert Mutzers. Zijn kopbal was echter te zwak om keeper van der Smam te verrassen.

Na de rust werd het voetbal slordiger. Ken Leemans was in veel gevallen een sta-in-de-weg voor de mannen uit Tiel. Veelvuldig zat Ken er met een been of een hoofd tussen om te bal te onderscheppen.
Coen Maertzdorf kreeg in de 50e minuut nog een dot van een kans. Oog in oog met de keeper, door een prima steekpass van Rick Verbeek, schoof Coen de bal voorlangs.
Het duurde vervolgens lang voordat er weer een wapenfeit te noteren viel. Het spel speelde zich vooral af op het middelveld en de supporters konden zich inmiddels vergapen aan het pittoreske kerkje wat aan de horizon te zien was.

TEC liet het tot 5 minuten voor tijd vooral bij speldenprikjes. Deze prikjes konden de Groesbekers niet verontrusten en het bleef 0-1. Tot de 86e minuut.
Coen Maertzdorf brak door aan de rechterkant en bediende de meegelopen Robert Mutzers. Hij maakte de 0-2. Zijn zesde goal van het seizoen inmiddels. De Groesbeekse supporters zagen dit als een opluchting en het gevoel was er dan ook dat de buit binnen was. Niets was minder waar.
Een minuut later bracht TEC de spanning in de wedstrijd terug. Van randje zestien wist Bart Westerlaken onze doelman Niels Kornelis te verschalken. Een schot in de korte hoek met Niels op het verkeerde been leverde de 1-2 op. Hierna werd het nog even spannend. Zowel TEC als De Treffers raakte nog eenmaal de paal.
Voor De Treffers was dit de goed spelende Frenk Keukens die een goede doorkopbal van de ingevallen Lennart Rekmans bijna promoveerde tot een goal. Helaas toucheerde de inzet van Frenk het aluminium.
In de blessuretijd kreeg TEC nog een tweetal mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Dit lukte niet doordat de vizieren van de oranje voorwaartsen niet op scherp stonden. De laatste kans van de wedstrijd was voor Robert Mutzers, zijn inzet verdween echter naast de goal van de TEC keeper.

De Treffers trok de overwinning over de streep. Een prima begin en veel gecreëerde kansen werd afgewisseld met een tweede helft die van minder hoog niveau was. Het zal ons, met al het respect, een zorg zijn. Door de vierde overwinning op rij staat de ploeg van trainer Anton Janssen inmiddels op een gedeelde derde plaats, samen met VVSB. In de laatste vier duels scoorden de rood-zwarten liefst 16 keer.

website de Treffers

Wedstrijddetails

TEC Minuut de Treffers
9   Wesley Meeuwsen
Ibrahim Aliskan Akihiro Takasawa 16  
34   Kenny Leemans
Walter Kiomegni 35  
Bart Westerlaken 53  
65   Twan Smits
Mohammed Nouri Kurtley de Windt 68  
69   Wesley Meeuwsen Lennart Rekmans
Sven van Ingen Illiaas Rodjan 76  
76   Bram Eltink Just Berends
86   Robert Mutzers
Bart Westerlaken 87  
90   Coen Maertzdorf Thiemo Vanmaris

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!