Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

TEC - Koninklijke HFC

Uitslag 2 - 3 (0 - 2)

Datum zondag 20 september 2015 om 14:00

Scheidsrechter Tunnissen N.

Aantal toeschouwers 600

Wedstrijdverslag

HFC wint met 10 man van TEC

Toen ik na afloop van de wedstrijd in Tiel bij de uitgang van het veld aan trainer Pieter Mulders vroeg of hij de wedstrijd in één woord kon samenvatten, zei hij: “Tien”.
Of zei hij “Team”?
Joop van Schaik meende het laatste, maar Joop meent wel meer. Na een lange terugweg met Ruud Onstein ben ik tot de conclusie gekomen dat Pieter achter beide uitspraken staat.

Want er heeft zich op de mooie groene grasmat van de Tielse Eendracht Combinatie (sinds 1924) een klein wondertje voltrokken. Nou ja, een wondertje. Het was in ieder geval een wedstrijd die je niet kon verzinnen en die je niet snel zult vergeten.

Na een min of meer gelijk opgaand begin troffen wij uit vrije trappen paal (Gertjan Tamerus, 15e) en keeper (Jeffrey Sam-Sin, 18e ) en zag TEC een gevaarlijke inzet gestopt door de prima keepende Tom Boks (25e ). Ons overwicht nam toe, totdat in de 27e minuut ons het definitief lijkend noodlot trof in de vorm van een rode kaart voor Donny Verdam. Na de gebruikelijke emoties en praatpartijen nam TEC de vrije trap voor het eigen strafschopgebied, je zou zeggen richting ons doel, maar vlak daarna verkeek de keeper van TEC zich bij een kort teruggetrapte bal op de altijd jagende Mike van den Ban die zijn schot blokkeerde. De bal caramboleerde rechtstreeks in het doel van TEC (0-1, 29e ).
Ben ik nog te volgen?

Vijf minuten later, na een afgekeurde goal van TEC, leek de wereld nog verder op zijn kop toen Rachid el Yaakoubi uit een pass van Gertjan de 0-2 scoorde (34e ).

HFC trok zich vaak massaal terug, maar de uitvallen waren en bleven tot het eind toe levensgevaarlijk. Ik heb ze niet geteld, maar ik schat dat de onzen een stuk of 10 (sleutelgetal van deze wedstrijd) goede kansen gehad hebben. Mike en Rachid waren steeds het eindpunt van scherpe counters. En Gertjan stond goed te verdelen. Opmerkelijk goed was ook Jeffrey die eindelijk weer eens in de basis speelde.

En dan onze verdediging. IJzersterk en nauwelijks fouten makend. Een heel klein foutje van Vincent Volkert vormde in de 58e minuut de inleiding tot de eerste goal van TEC. Dat leek op dat moment veel te vroeg, maar uit één van die steeds maar terugkerende counters scoorde Rachid op zijn tandvlees de bevrijdende 1-3.

Rachid werd gewisseld voor Koen Beeren en in de eindfase kwamen ook nog Wouter Haarhuis en Pieter Bas den Hartigh vermoeide strijders aflossen. Het maakte allemaal niet uit. Dit elftal zat met hart en ziel in de wedstrijd. Pas ver in blessuretijd viel nog de 2-3, maar dat was veel te laat voor TEC.

Als supporter van HFC vond ik de zege meer dan verdiend. En eigenlijk behoor je dan als schrijver na afloop alle spelers een hand te geven. Dat heb ik dan ook gedaan. Met als laatste Pieter Mulders, tien, team.
Hoe zal het nu woensdag 16 u. tegen FC Eindhoven gaan?
Gelukkig gaan Joop en Ruud ook nog wat schrijven aan het eind van dit mooie weekend.
En spreek ik de al dan niet vileine hoop uit dat de prachtige Grote HFC-er die deze week in ons aller brievenbus is beland (hulde aan de makers) ten eeuwigen dage mag verschijnen.

Willem Padt (Kon. HFC)

Wedstrijddetails

TEC Minuut Koninklijke HFC
26   Donny Verdam
28   Mike van den Ban
34   Rachid El Yaakoubi
Jip Bartels 50  
Illiaas Rodjan Léon Hese 57  
Mohammed Nouri 59  
66   Gertjan Tamerus
69   Rachid El Yaakoubi Koen Beeren
Bart Westerlaken Erik van Dee 71  
Sven van Ingen Joël Sanaky 71  
Jip Bartels 89  
89   Jeffrey Sam-Sin Pieter Bas den Hartigh
90 + 1 Mike van den Ban Wouter Haarmans

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!