Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

TEC - VVSB

Uitslag 2 - 1 (1 - 0)

Datum zondag 13 december 2015 om 14:00

Scheidsrechter Hof M.

Aantal toeschouwers 400

Wedstrijdverslag

VVSB verliest in aantrekkelijk duel

VVSB heeft het derde duel op rij verloren. De Noordwijkerhouters vochten hard, kregen vele kansen, maar konden deze kansen niet omzetten in doelpunten. Nadat TEC in de eerste helft op voorsprong kwam door een doelpunt van Nehemia Sanaky, bracht Bas Ruigrok VVSB in de tweede helft op gelijk hoogte van de strafschopstip. Enkele minuten later schoot Sven van Ingen de winnende treffer binnen.

Tomas Tavilla kon weer rekenen op een basisplaats van trainer Wilfred van Leeuwen, dit ging ten koste van Maikey Parami. In de 9e minuut werd het voor het eerst gevaarlijk in deze wedstrijd. Een indirecte vrije trap schoot Bart Westerlaken in de muur, nadat doelman Ronald van der Meer een vermeende terugspeelbal oppakte. Een paar minuten later was VVSB voor het eerst gevaarlijk. Tavilla ging met de bal op het doel van Sebastiaan van der Sman af en wilde de bal afleggen op Vladimir Jozic, echter werd zijn pass doorzien door de TEC-verdediging.

In de 21e minuut was het raak voor TEC. Spits Jip Bartels was uitgeweken naar de rechterkant en gaf de bal voor op Nehemia Sanaky die met een leep schot doelman Van der Meer kansloos liet. Twee minuten later had het 1-1 moeten staan. Aanvoerder Jozic ging alleen op doelman Van der Sman af, maar schoot op de doelman zijn voeten. VVSB had het betere van het spel, maar miste een aantal opgelegde kansen. De kopballen van Tavilla en Giovialli Serbony gingen respectievelijk over en in de handen van de doelman.

Ook in de tweede helft creëerde VVSB de nodige kansen. Frans van Niel schoot maar net over en spits Serbony schoot uit een moeilijke hoek net naast. In de 58e minuut kreeg VVSB een buitenkansje. Bas Ruigrok mocht aanleggen voor een strafschop nadat Tommy Bekooij, na een prima solo, werd neergehaald in het strafschopgebied. De middenvelder schoot de bal goed in de hoek van het doel en zorgde zo voor de verdiende gelijkmaker.

Toch was het TEC die opnieuw op voorsprong kwam. Het was weer Bartels die de bal vanaf de rechterkant voorgaf en nu was het invaller Sven van Ingen die de bal simpel binnen kon tikken. De Tielenaren speelden een puike pot met veel druk naar voren, waar VVSB bij tijd en wijle weinig raad mee wist. Toch kregen de Noordwijkerhouters nog de nodige kansen om de stand weer gelijk te trekken, maar het vizier stond niet op scherp. Bekooij en invaller Parami schoten na goede acties wild over.

Zodoende bleef de stand steken op 2-1 voor TEC. Nu kunnen alle ogen worden gericht op de bekerkraker tegen Capelle. Aanstaande woensdag in het stadion van Excelsior wordt om 20.00u afgetrapt. Inzet is een plaats bij de laatste 8!

Stefan van den Burg (VVSB)

Wedstrijddetails

TEC Minuut VVSB
Nehemia Sanaky 21  
Sven van Ingen Mohammed Nouri 46  
57   (Penalty) Bas Ruigrok
Sven van Ingen 62  
Kurtley de Windt Gregory Viereck 70  
70   Tim de Rijk Peet van der Slot
70   Frans van Niel Maikey Parami

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!