Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Tubantia - de Zweef

Uitslag 1 - 1 (1 - 1)

Datum zondag 31 januari 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

Gezien het wedstrijdverloop is de 1-1 puntendeling tussen Tubantia en De Zweef terecht. Beide ploegen zullen met een puntje tevreden zijn, hoewel Tubantia misschien iets minder, omdat deze ploeg meer kansen kreeg dan De Zweef. In de eerste helft domineerde de thuisploeg. De tweede helft was voor De Zweef, dat feller was, strakker op de bal zat en het idee had dat er in Hengelo iets te verdienen was. Dat was dus zo.

De Zweef begon goed, maar al snel nam Tubantia het heft over. De ploeg veroverde vaker de bal en was heel snel in de omschakeling. Door een slordigheidje voorin leverde blauwwit balverlies voor Tubantia een dot van een kans op. de aanvaller deed alles goed, passeerde doelman Paul Damman prima, maar zag Boris Vermeulen over het hoofd, die op de doellijn redding kon brengen.
Dat lukte drie minuten later niet meer. Een snelle aanval zette de spits alleen voor Paul, die netjes werd omspeeld: 1-0. dat was in de twaalfde minuut. Gezien het krachtsverschil op dat moment hielden de Nijverdalse supporters hun hart vast. dat zou wel eens een flink pak voor de broek kunnen worden. Gelukkig is "afmaken" niet de sterkste kant van Tubantia, dat een heel goed voetballend team heeft. Na bijna 20 minuten wilde Paul Damman wel even helpen. Hij speelde de bal uit precies voor de voeten van een volledig vrijstaande Tubantia-speler, maar maakte zijn fout goed door snel uit te komen en de bal te stoppen.
In alle commotie om Tubantia het scoren te beletten, kreeg Michel Kerkdijk geel voor een onbesuisde tackle. De Zweef pompte en verzoop net niet. Aan de andere kant bleef het slechts 1-0 en hoefden de blauwwitten maar een keer te scoren om gelijk te staan. En dat gebeurde. Vlak voor rust was de eerste fatsoenlijke aanval. Via een korte combinatie tussen Sharma Ekuchu en Sjoerd Poorterman kon deze laatste voorzetten. Die voorzet werd tot corner verwerkt die door Sjoerd zelf werd genomen. Zijn hoge voorzet werd bij de tweede paal vallend ingekopt door Boris Vermeulen: 1-1.
Na rust kwam er een ander De Zweef uit de kleedkamer, zoals dat heet. De ploeg geloofde er meer in dan in de eerste helft. Was strakker, sneller, alerter. Tubantia kreeg het moeilijk. Na dik vijf minuten speelde Stijn Klein Robbenhaar twee man zoek en gaf voor op Sven Dikkers, die jammerlijk miste. Even later moest Paul Damman reddend optreden. Daarna was kans nummer twee van De Zweef. Opnieuw via Stijn Klein Robbenhaar die nu aan de andere kant twee man uit speelde, de achterlijn bereikte en strak voor zette op Sjoerd Poorterman. Die kon niet missen, maar deed dat toch. Gelukkig niet een klein beetje, maar gigantisch. De bal kwam zowat in Oldenzaal terecht.
Daarna begon een meer dan rommelige slotfase, waarin beide ploegen probeerden te winnen. Dat was leuk en spannend voor het publiek. Met hoofdrollen voor de neutrale assistent-scheidsrechters, die tegen de zin van het vele publiek in, telkens iets beslisten wat niet paste in de ogen van die supporters. Er was veel blessuretijd, vooral door Zwevers. Jacco ten Hove ging met veel pijn van het veld en maakte plaats voor Robin Souverijn. Geel was er nog voor Sven Dikkers en Stijn Klein Robbenhaar.

website de Zweef

Wedstrijddetails

Tubantia Minuut de Zweef
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!