Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

TVC '28 - de Zweef

Uitslag 1 - 3 (1 - 3)

Datum zondag 29 november 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Wie in de onderste regionen speelt, heeft vaak pech en wie hoger speelt, geluk. Zo was het eigenlijk ook in de wedstrijd TVC - De Zweef. In het eerste half uur was een fel en snel TVC sterker en presteerde deze ploeg het om vier keer de lat en een keer de paal te raken. De eerste poging van De Zweef om te scoren was pas na 24 minuten. De blauwwitten uit Nijverdal waren vandaag heel effectief en benutten de kansen die er waren.

Na een kwartier moest Koen Meijerink reddend optreden op een strakke bal die net onder de lat werd weggetikt. Twee corners kreeg TVC na deze redding, waarbij de bal twee keer op de lat verdween. Zoals gezegd kreeg De Zweef de eerste mogelijkheid na 24 minuten toen een voorzet op de volledig vrij staande Stijn klein Robbenhaar weliswaar fraai werd gekopt, maar helaas net naast het doel.
Even later kreeg TVC opnieuw de kans op een voorsprong. Een fraaie kopbal kwam op de lat en de daarop volgende corner werd tegen de paal gekopt. Zo had de ploeg uit Tubbergen vette pech. De Zweef was efficient. Op slag van rust kreeg de ploeg een vrije trap op zo'n 18 meter van het doel. Specialist Sjoerd Poorterman wist daar wel weg mee en zag zijn inzet tegen het net gaan: 0-1.
Een hoop mensen zaten nog in de lekkere warme, droge kantine toen werd afgetrapt voor de tweede helft. De Zweef kreeg de bal, Stijn Klein Robbenhaar gaf een steekpass op Niels Hegeman, die weer voor gaf op Stijn, die de keeper verschalkte met een lob: 0-2.
Wie nog langer was blijven hangen, miste ook de derde goal. Dat was toen Daniel Tole Emanuel even later in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De penalty werd onberispelijk strak en hard door Sven Dikkers (ingevallen voor Sharma Ekuchu) benut: 0-3.
Het was dapper dat TVC niet opgaf. Storm en regen geselden het veld, de bal, spelers en handjevol toeschouwers. Dat is het nadeel van kunstgras: je kunt wel voetballen, maar niemand vraagt zich nog af of dat allemaal wel zo leuk is. Ballen waaiden alle kanten op; het geven van een fatsoenlijke pass was nauwelijks mogelijk. Met nog een kwartier op de klok kreeg TVC loon naar werken toen De Zweef de bal niet goed weg kreeg en een schot uit de tweede lijn gevaarlijk opstuiterde en in het doel verdween: 1-3.
De Tubbergenaren bleven het proberen, maar dat was het dan ook wel. Geel was er nog voor John Damman. Marco ten Dam deed nog tien minuten mee voor Jacco ten Hove, die geblesseerd uitviel.

website de Zweef

Wedstrijddetails

TVC '28 Minuut de Zweef
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!