Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

TVC '28 - FC Winterswijk

Uitslag 4 - 0 (4 - 0)

Datum donderdag 26 mei 2016 om 19:00

Wedstrijdverslag

TVC '28 maakte een 3-2 nederlaag goed. Wel had de ploeg uit Tubbergen daar een verlenging voor nodig.

TVC '28 pakt eerste reddingsboei

In de strijd om lijfsbehoud pakte TVC in de nacompetitie de eerste reddingsboei door FC Winterswijk te verslaan. Werd het eerste duel in de Achterhoek nog met 3-2 verloren, in Tubbergen stelde de thuisclub donderdagavond orde op zaken. Met 4-0 trokken de mannen van coach Douwe Jansen de wedstrijd naar zich toe.TVC begon sterk aan het duel, probeerde het spel te dicteren en schiep zich kansen. Al na 5 minuten was Stef Roelofs dicht bij een doelpunt. Zijn kopbal vloog echter over. Het eerste doelpunt voor de thuisploeg kwam van de voet van Niels Leemhuis. De nummer 10 joeg een vrije trap van 20 meter snoeihard in de bovenhoek (1-0). Even later was Leemhuis opnieuw dicht bij een doelpunt. Zijn krullend schot zeilde echter rakelings naast. Vlak voor rust beet FC Winterswijk voor het eerst serieus van zich af. Ilhan Nalovic sneed door de defensie maar zijn inzet werd bekwaam gepareerd door TVC-goalie Ruben Lucas.

Na de thee bleef TVC druk zetten. In een fraaie combinatie vonden Mauro Plegt en Jeffrey Huizinga elkaar. Het duo zag echter geen kans de bal over de lijn te werken. Geleidelijk kropen de Achterhoekers uit hun schulp. Justin de Zwart kwam alleen voor de keeper, maar opnieuw voorkwam de TVC-doelman met een fraaie redding onheil. Even later had TVC niet over geluk te klagen. Het schot van Ilhan Nalovic spatte uiteen op de paal. Tot verdere wapenfeiten kwamen de beide teams in de reguliere speeltijd niet.In de verlenging zocht TVC andermaal de aanval. Een zwabberschot van Okke Schepers kon de Winterswijkse doelman niet onder controle brengen. In de rebound kogelde Kelvin Stopel de bal in het dak van het doel (2-0). Daarna ontpopte TVC-invaller Joren Bosch zich als slangenmens, lanceerde zichzelf en rondde zijn wervelende rush af met een fraaie treffer (3-0). Daarmee was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase bekroonde Mauro Plegt zijn goede spel met een kien doelpunt (4-0). Door de winst heeft TVC de eerste reddingsboei gegrepen.

Er volgen nu nog twee duels en wel tegen het Hengelose BWO dat zich wist te plaatsen door WAVV te verslaan. Zondag 29 mei speelt TVC eerst thuis, aanvang 14.00 uur. Een week later, op 4 juni, volgt de return op sportpark ’t Noark in Hengelo. Dan moet blijken of TVC ook de tweede reddingsboei heeft kunnen grijpen om volgend seizoen opnieuw op het platform van de 1e klasse te mogen acteren.Tubbergen.

website TVC '28

Wedstrijddetails

TVC '28 Minuut FC Winterswijk
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!