Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

TVC '28 - Heino

Uitslag 1 - 2 (1 - 2)

Datum zondag 10 april 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

Duur verlies voor TVC '28

In de strijd om degradatie te ontlopen verloor TVC het cruciale duel van Heino. Daardoor zakt de ploeg van coach Douwe Jansen verder weg in het toch al zompige moeras. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een loepzuivere kopbal van Maarten Oude Avenhuis werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later was het wel raak. Marc Oudehinken zette met een ragfijne steekpass Stef Roelofs alleen voor de keeper. De snelle aanvaller wist raad met het buitenkansje en schoof de bal beheerst binnen (1–0). Lang konden de Tubbergenaren niet genieten van de voorsprong. Heino 1 profiteerde dankbaar van een fout in de TVC-defensie waarna Robin Gerritsen een perfect uitgespeeld een-tweetje afrondde (1–1).

Meteen na de thee sloeg Heino 1 opnieuw toe. Andermaal ging aan het doelpunt knullig verdedigen vooraf. Een voorzet werd slecht weggewerkt waarna Rik Keijzer uit de kluts de bal achter TVC-goalie Ruben Lucas wist te werken (1-2). De thuisclub probeerde de bakens te verzetten en zocht de aanval. Een hard schot van Marc Oudehinken werd door de Heino-doelman bekwaam over de lat gewerkt. Invaller Mauro Plegt zag zijn kopbal naast gaan. Tot verdere vruchtbare wapenfeiten kwamen de Tubbergenaren niet. Door de nederlaag nemen de zorgen bij TVC 1 toe. Het hoogste haalbare lijkt de nacompetitie. AFC Arnhem is opgeheven en wordt al als gedegradeerd beschouwd. Dat betekent dat TVC 1 nog één club onder zich moet houden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. WSV 1 heeft tweepunten minder dan de Tubbergenaren. Ook Rood Wit 1 is nog te achterhalen. De nacompetitie is het lichtpuntje waar TVC 1 zich aan mag vasthouden. Met nog vier wedstrijden te gaan is er in dat opzicht nog van alles mogelijk. In ieder geval hebben de blauwwitten ook de laatste strohalm nog in eigen hand.

Komend weekend is de ploeg vrij. Een week later wordt afgereisd naar Wijchen voor de confrontatie met AWC. TVC 2 leed een 0–1 nederlaag tegen Heino 2. Kansenwaren er genoeg voor de manschappen van coach Paul Oberjé maar niemand wist het net te vinden. Ook TVC 2 is komend weekend vrij. TVC 3 moest tegen de Zweef 4 genoegen nemen met een 2–2 gelijkspel. Tom Kempers en Pim Schepers tekenden voor de Tubbergse treffers. Ondanks het puntenverlies blijft de ploeg van coach Ad Steenbakker koploper. Aanstaande zondag is KOSC 2 te gast op de Grote Moat. Het eerste duel werd met 0–2 gewonnen.

Wedstrijddetails

TVC '28 Minuut Heino
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!