Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

UDI '19/Beter Bed - EHC/Heuts

Uitslag 2 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 8 mei 2016 om 14:30

Scheidsrechter Pieters Y.

Wedstrijdverslag

Winst UDI tegen EHC levert beide ploegen periodetitel op (2-0)

Met een temperatuur van ruim boven de 25 graden was het warm op het Udense sportpark waar beiden teams zich niet extreem in wilden spannen. UDI had een licht overwicht maar wist dat pas na de pauze te verzilveren via treffers van routinier Johan Vissers en een rebound van Wassenberg. Door deze winst van de Udenaren zijn beide teams zeker van deelname aan de nacompetitie alleen is nog niet bekend wie welke periode gaat binnen halen. Die beslissng valt pas volgende week op de slotdag van de competitie.

Het was geen eenvoudige opgave vandaag voor de technische leiding van de Udenaren want na vorige week bleken van Cuijk en Hofmeijer niet fit genoeg om te beginnen en omdat ook aanvaller Wolf ontbrak kwam men met een onverwachte rentree. Oudgediende Johan Vissers die in het tweede team met zijn routine en technische kwaliteiten nog wekelijks zijn waarde laat zien mocht vandaag zijn rentree maken in UDI 1. Centraal achterin speelde de kersverse vader Koen Bollen met Dimitri Cremers en centraal op het middenveld mocht Robin Walk ook weer vanaf de start aan de slag. Beide teams lieten al snel zien dat er vandaag geen scherpe duels te verwachten zouden zijn. Uiteraard waren er overtredingen maar scheidsrechter Pieters had een eenvoudige middag en hoefde niemand te noteren. Het meeste dreiging had UDI in de eerste helft via de linkse kant wanneer Vissers in een korte combinatie werd gezocht. Zijn eerste doelpoging ging vlak naast het doel. Later in de eerste helft is er nog een kansje voor Walk en moet doelman Bulters nog eens gestrekt op een lage schuiver van Wassenberg. En het publiek wat niet in de volle kantine voor de schermen zit geniet van het heerlijke zonnetje.

In de tweede helft is het publiek snel bij de les want Lars van Geelkerken dwingt doelman Bulters met een hard schot tot een goede redding. Ook een schot van Vissers is een prooi voor de doelman van EHC. Bij UDI moet dan ook Cremers met een blessure naar de kant en is het Frank Wijdeven die rechtsachter zijn opwachting mag maken. Halverwege de tweede helft is het diezelfde Wijdeven die goed opkomt en inspeelt op Vissers die op de rand van de zestien meter tussen verschillende EHC-spelers aanneemt, draait en de bal koel in de benedenhoek tikt (1-0). Met de voorsprong van UDI lijkt EHC even op te leven maar na vijf minuten zakt hun aanvalsdrift ook weer weg. Terwijl langs de lijn de spanning toeneemt omdat Ajax gelijk staat tegen de Graafschap en PSV op voorsprong staat gebeurd er op het veld bijzonder weinig. In de wetenschap dat beide teams met deze stand verzekerd zijn van een periodetitel begint het een beetje op zomeravondvoetbal te lijken. Toch zijn er nog enkele spelers die nog wel wat energie hebben om aanvallend actief te zijn. Een lange bal op Lars van Geelkerken wordt gecontroleerd en hij kan uithalen maar doelman Bulters weet de bal half te keren. In de rebound is Wassenberg attent om weer zijn doelpuntje mee te pikken en daarmee de 2-0 eindstand te laten noteren.

Volgende week staat het laatste competitieduel op het programma wanneer UDI op bezoek gaat bij DESO in Oss die eigenlijk nog puntjes nodig hebben om definitie nacompetitie te ontlopen. Zeker met het oog op de onduidelijke situatie rond Vlissingen zal DESO willen winnen. Zondag weet UDI na de wedstrijden of het periode 1 of 3 in bezit gaat krijgen en dan ook welke tegenstander er uit de bus zal komen. Koploper Dongen won op bezoek bij OSS'20 met 3-0 en mag zich daarmee kampioen noemen. Uiteraard de welgemeende felicitaties aan de Dongenaren die dit seizoen hebben laten zien dat ze de terechte kampioen zijn van de Hoofdklasse B.

Wedstrijddetails

UDI '19/Beter Bed Minuut EHC/Heuts
46   Stijn Winkens Taher Laouaji
Frank Wijdeven Dimitri Cremers 58  
Johan Vissers 69  
Tim Hoefs Mees Linders 79  
79   Stef Cuppens Casper Robijns
79   Imad Haddadi Stan Schilperoort
Sam Wassenberg 82  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!