Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

UDI '19/Beter Bed - Groene Ster

Uitslag 2 - 1 (0 - 1)

Datum zondag 17 april 2016 om 14:30

Scheidsrechter Kroesen R.C.F.C.

Aantal toeschouwers 250

Wedstrijdverslag

UDI op valreep naar drie punten tegen Groene Ster (2-1)

Groene Ster begon vandaag iets feller in de wedstrijd tegen UDI en kreeg ook twee goede kansen in het begin van de wedstrijd. Het is Dylan Zwartjes die de bezoekers vlak voor de rust ook op voorsprong brengt. Na de pauze is het Lars van Geelkerken die met een fenomenale vrije trap vanaf 35 meter de bal in de kruising deponeert en daarmee de gelijkmaker op het bord brengt. Naarmate de tweede helft vordert krijgt UDI kansjes maar het duurt tot enkele minuten voor tijd tot de voorsprong een feit is. Wassenberg torent bij een hoekschop boven zijn tegenstander uit en kopt via de onderkant van de lat de beslissende 2-1 binnen.



Na de winst afgelopen donderdag in de halve finale voor de beker moest de focus weer snel omgezet worden voor het inhaalduel tegen Groene Ster. In tegenstelling tot donderdag begonnen Hofmeijer en Smits nu wel weer in de basis en bij afwezigheid van Wolf (werk) was er een basisplaats voor Werts zodat Lars van Geelkerken een linie opschoof. De start van de partij was voor de Groen-witten die fel begonnen en vanaf de aftrap vooruit speelde. De eerste kans is er voor Dylan Zwartjes die met een fraaie vrije trap doelman Maas kansloos liet maar gelukkig voor hem en de rest van de UDI-naren belanden de bal op de lat.



De eerste schotpoging van UDI is van Wassenberg maar zijn inzet gaat over het doel. Even later is het aanvoerder van Kesteren die een venijnig schot heeft maar de volley wordt door UDI-doelman Maas gekeerd en verder geholpen door zijn verdedigers. UDI heeft wat moeite met de duels en maakt veel kleine overtredingen. Na iets meer dan een half uur spelen komen de bezoekers op voorsprong wanneer Zwartjes de bal ontfutselt en met een bekeken boogbal de Udense doelman verslaat en de bal via de paal in het doel ziet verdwijnen (0-1).



In de rust zijn er bij UDI twee wissels waarbij Werts en Hofmeijer in de kleedkamer achter blijven en Philippart en Bollen voor hen in de plaats komen. De tweede helft is dan net een paar minuten oud wanneer UDI een vrije trap krijgt op zo'n vijf en dertig meter van het doel. Blijkbaar heeft Groene Ster als enige de magnifieke vrije trap van Lars van Geelkerken tegen EVV gemist want de Udense specialist gaat er weer voor staan en pegelt de bal op vrijwel identieke wijze in de rechterbovenhoek. Zonder bewegende beelden spreekt zo'n treffer minder maar ook deze was weer een beauty. UDI begint dan steeds beter in het spel te komen en drukt de bezoekers verder achteruit terwijl de regen met bakken naar beneden komt. Een schot van Joep van Geelkerken wordt geblokt en even later redt doelman Thijssen uitstekend op een kopbal van Wassenberg. Gelukkig voor de Udenaren is arbiter Kroesen alert bij de vele vermeende valpartijen van de bezoekers en krijgen die lang niet altijd de zo vurig gewenste vrije trap.



In de slotfase is er dan eerst een kopkans voor Groene Ster maar doelman Maas redt met een goede reflex. Het venijn van de wedstrijd zit in de staart wanneer de ingevallen Römer een directe rode kaart krijgt na een flinke overtreding op Wassenberg. UDI voert de druk verder op en lijkt te gaan scoren maar een kopbal van Nick van Dijk wordt door doelman Thijssen goed over de lat getikt. Toch is het twee minuten voor tijd dan eindelijk toch raak wanneer een hoekschop hoog voor het doel komt en Wassenberg boven zijn tegenstander uit komt en hard binnen kopt via de onderzijde van de lat. Een hele lekkere treffer en op basis van het spel in de tweede helft ook wel verdiend. Door deze drie punten nestelt UDI zich nu vaster op de vierde plek op de ranglijst. Volgende week zaterdag volgt de belangrijke wedstrijd tegen Blauw Geel'38 in Veghel.

website UDI '19

Wedstrijddetails

UDI '19/Beter Bed Minuut Groene Ster
12   Roy Bejas Jac-Jiro Römer
29   Cem Bozkurt
Thijmen de Ruijter 31  
34   Dylan Zwartjes
Koen Bollen Randy Hofmeijer 46  
Patrick Philippart Mark Werts 46  
Lars van Geelkerken 56  
67   Mozes Bence Aranyos
72   Mozes Bence Aranyos Maikel de Groot
Robin Walk Thijmen de Ruijter 78  
85   Jac-Jiro Römer
Dick Smits 87  
Sam Wassenberg 89  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!