Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

UDI '19/Beter Bed - TOP

Uitslag 4 - 2 (0 - 1)

Datum zondag 20 maart 2016 om 14:30

Scheidsrechter Wassink R.

Wedstrijdverslag

Nick van Dijk velt TOP met hattrick (4-2)

UDI kende vandaag een slechte eerste helft waarin het op achterstand kwam na een treffer van Tuithof. Na de rust werd het zelfs nog 0-2 en leek de deceptie compleet. TOP speelde geconcentreerd en probeerde het spel zo lang mogelijk te rekken. Het was echter verdediger Nick van Dijk die andere plannen had en met drie treffers achter elkaar de stand omdraaide in een 3-2 voorsprong. Het verzet van TOP was toen al gebroken. In de extra tijd was er nog een zeer fraaie Udense combinatie welke door de 17-jarige invaller Tim Hoefs goed werd afgerond. Uiteindelijk is er de tevredenheid met de drie punten maar het vertoonde spel is zeker nog voor verbetering vatbaar.

UDI begon vandaag met Mees Linders in de basis vanwege de afwezigheid van Tim Wolf. Verder was de opstelling gelijk aan de afgelopen weken. De start van de wedstrijd was voor TOP dat fel begon. De Osse ploeg werd bovendien in het zadel geholpen door een hoekschop van Tuithof die over alles en iedereen heen zeilde en aan de tweede paal binnen viel (0-1). Waar iedereen dacht dat UDI het heft in handen zou gaan nemen was het tegendeel waar want het waren de bezoekers uit Oss die het betere van het spel hadden en via Tuithof en Pennings aardige kansen kregen. Pas na ruim een half uur was er de eerste serieuze kans voor UDI nadat eerst een schot van Philippart gekraakt werd was het een kopbal van Nick van Dijk die ternauwernood van de lijn kon worden gered. In de slotminuten van de eerste helft was wederom Tuithof die uitstekend spelend alleen op doelman Maas af ging maar twee keer was de Udense doelman hem de baas.

In de pauze werd er ongetwijfeld niet alleen in de kleedkamer gemopperd maar zeker ook langs de lijn was men verre van tevreden. Trainer Gösgens koos ervoor om van den Heuvel op links in te brengen en Linders aan de kant te houden. Het zorgde in ieder geval direct voor wat meer aanvalskracht vanaf die linkerkant en er kwamen enkele aardige voorzetten. De eerste prima kans was voor de Wassenberg maar zijn schot uit de draai ging rakelings naast. Even later komt Walk in het veld voor de geblesseerde Philippart. Het publiek veert dan op wanneer van den Heuvel uithaalt maar ook zijn schot gaat aan de verkeerde zijde naast de paal. TOP blijft geconcentreerd spelen en gokt op een bevlieging van Tuithof. Na ruim een uur komen de bezoekers zelfs op 0-2. Een vrije trap van Tuithof duikt tussen een woud van benen ineens op voor UDI-doelman Sander Maas die niet goed kan keren en de rebound binnen geschoten ziet worden door Alibasic.

UDI moet dan echt aan de bak om een complete blamage te voorkomen. Binnen enkele minuten is het dan raak in een soortgelijke situatie als de tweede treffer van TOP. Nu is het een vrije trap van Lars van Geelkerken die niet goed verwerkt wordt en in de rebound door Nick van Dijk wordt binnen gewerkt.

De ingevallen van den Heuvel moet dan alweer geblesseerd naar de kant en wordt vervangen door eerstejaars A-junior Tim Hoefs die centraal in de spits gaat spelen. De Udense ploeg geeft nu vol gas en is en krijgt een groot overwicht. Een schot van Walk wordt door doelman Antonides goed uit de hoek getikt. Met nog tien minuten op de klok begint de spanning bij TOP toe te nemen en zie je hen denken: Het zal toch niet gaan gebeuren net als vorige week. Enkele minuten later lijkt die gedachte al waarheid te worden wanneer Lars van Geelkerken mooi steekt op Nick van Dijk die met een subtiel wippertje de 2-2 binnen werkt. De ingevallen Maarten Spanjers aan de zijde van TOP bewijst zijn team dan een slechte dienst omdat hij de bal niet terug wil geven aan de Udenaren en nadat hij de bal wel kwijt is natrapt naar een Udenaar. Scheidsrechter Wassink kan enkel de rode kaart tonen en dus moet TOP met tien man verder. Het Udense publiek gaat er dan voor zitten en met lange ballen wordt de Osse achterhoede flink onder druk gezet.

Een volgende treffer kan eigenlijk niet uitblijven maar toch duurt het tot de eerste minuut van de blessuretijd voordat het raak is. En wederom is het verdediger Nick van Dijk die uiterst beheerst is. Vanaf de rand van de zestien plaatst hij de bal gevoelvol in de linkerbenedenhoek en laat het Udense sportpark ontploffen (3-2). TOP probeert dan nog wel aan te zetten maar dat is allemaal vergeefs. Wanneer UDI aan de bal is begint de bal ineens weer te lopen en het hoogtepunt van de middag moet dan nog komen. Een mooie combinatie vanaf rechts met Wassenberg en Lars van Geelkerken wordt door laatstegenoemde goed breed gelegd waar de inlopende Tim Hoefs koeltjes de 4-2 op het bord brengt. Na afloop is er uiteraard de blijdschap met de drie punten maar ook het besef dat het vertoonde spel van UDI vandaag lange tijd zwaar onvoldoende was. Toch gaat de Udense ploeg voorop in de derde periode met drie gewonnen duels. Op Tweede Paasdag moet UDI in de kwartfinale van de districstbeker aantreden tegen Topklasser EVV uit Echt. Bij winst plaatst UDI zich volgend seizoen voor het grote KNVB-bekertoernooi dus alle reden om te strijden voor een goed resultaat.

website UDI '19

Wedstrijddetails

UDI '19/Beter Bed Minuut TOP
7   Anwar Tuithof
44   Armin Alibasic
Knud van de Heuvel Mees Linders 46  
Robin Walk Patrick Philippart 53  
60   Fazli Ibis Maarten Spanjers
60   Serkan Alakmak Mehdi Ben Merieme
63   Armin Alibasic
Nick van Dijk 66  
Tim Hoefs Knud van de Heuvel 66  
77   Mitch Pennings
83   Maarten Spanjers
Nick van Dijk 83  
86   Armin Alibasic Jordy Gutte
Nick van Dijk 89  
Robin Walk 90  
Tim Hoefs 90 + 4

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!