Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

UDI '19/Beter Bed - Vlissingen

Uitslag 2 - 1 (2 - 0)

Datum zondag 10 april 2016 om 14:30

Scheidsrechter Horst Y.

Wedstrijdverslag

Bliksemstart UDI velt Vlissingen (2-1)

UDI begon ijzersterk aan het duel en stond al binnen tien minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong via Wassenberg en v.d. Vlist. Naarmate de eerste helft vorderde zakte het spelpeil zienderogen en kreeg Vlissingen de eerste kansjes. Na de pauze speelt de Udense ploeg een hele moeizame wedstrijd. Duels worden simpel verloren en er worden veel verkeerde keuzes gemaakt. De aansluitingstreffer van Vlissingen was dan ook geen verrassing en weer zag de Udense ploeg er niet goed uit. Naarmate de wedstrijd volgde werd het ouderwets billenknijpen maar met enig fortuin bleef UDI op winst staan.

Het was vandaag improviseren voor de Udense leiding met ondermeer van Dijk geschorst en Hofmeijer die geblesseerd moest afhaken afgelopen zondag. UDI begon dus met een gelegenheidsformatie centraal achterin met Dimitri Cremers en Koen Bollen. Gelukkig kon eindelijk de van een blessure teruggekeerde de Ruijter weer aan de wedstrijd beginnen. De start van de Udense ploeg op de mooie grasmat was veelbelovend met spelers die goed de duels in gingen. Al na zes minuten was het raak met een lange bal van Joep van Geelkerken op Wassenberg die goed aan nam en direct diagonaal inschoot (1-0). Even later is het weer raak wanneer Wolf goed doorkopt op Wassenberg die vanaf rechts een goede voorzet geeft op jongeling van der Vlist. Hij kopt in eerste instantie tegen doelman Pietersma aan maar de terugkaatsende bal komt weer bij hem terecht en met het lichaam werkt hij de 2-0 binnen.

UDI zit daarmee op rozen en de ploeg uit Vlissingen is even van slag. Een schot van Paul van der Vlist wordt gered van de lijn en daarmee wordt de definitieve beslissing voorkomen. Centraal achterin hebben Cremers en Bollen tot dan de gevaarlijke Pattinama prima in bedwang maar komt het gevaar vooral vanaf rechts via Abderrahman. Eerst schiet hij in kansrijke positie over en vlak voor de rust redt doelman Maas uitstekend op een schot van dezelfde speler. De aanvallende acties van UDI zijn dan nog beperkt maar ook Vlissingen is buiten de genoemde mogelijkheden niet gevaarlijk.

Na de pauze is het eerste kansje voor Wolf maar de rechteraanvaller van de Udenaren schiet met links voorbij het doel. Even later veert de Udense aanhang op wanneer van der Vlist met links goed schiet en doelman Pietersma maar half redding kan brengen. Wassenberg tikt de bal binnen maar wordt terug gefloten door scheidsrechter Horst. De enige reden die we daarvoor kunnen bedenken is wellicht buitenspel want de bal bij de doelman lag gewoon vrij. Hoe dan ook er komt geen derde Udense treffer op het bord. Het Udense publiek ziet dan met lede ogen aan dat UDI ver weg zakt en nauwelijks in staat is om aan de bal te komen en vervolgens te blijven. Collectief worden duels verloren en worden vreemde beslissingen genomen die Vlissingen steeds vaker in balbezit brengt. Wanneer bij een lange bal doelman Maas iets te lang twijfelt en vervolgens de verdediging ook niet scherp is komt Abderrahman simpel in balbezit en kan binnen schieten (2-1).

Even later redt Dick Smits op de lijn op een inzet van Vlissingen-aanvoerder Bouzambou. De wedstrijd wordt dan met de minuut chaotischer en Vlissingen hoopt met de nodige inzet op een treffer. Bij UDI wordt dan tot grote verbazing van de eigen aanhang Lars van Geelkerken, die als een van de weinige dan nog een redelijk niveau haalt, naar de kant gehaald en voor hem in de plaats gaat Robin Walk links op het middenveld spelen. Met het nodige kunst- en vliegwerk blijft UDI echter overeind en krijgt in de extra tijd zelfs nog kansjes via invaller Werts en Joep van Geelkerken. Al met al een gelukkige overwinning voor UDI dat blij mag zijn met de goede start van het duel.

Komende donderdag gaat UDI op bezoek bij Avanti'31 waar men gaat spelen in de halve finale van de districtsbeker. Volgende week zondag wacht het inhaalduel thuis tegen Groene Ster. Een belangrijke week dus voor de Udense ploeg die door de winst vandaag sowieso nog goed blijft meedoen in de derde periode.

website UDI '19

Wedstrijddetails

UDI '19/Beter Bed Minuut Vlissingen
Sam Wassenberg 6  
Paul van der Vlist 9  
46   Quincy Gooding Geraldi Geerman
Mark Werts Paul van der Vlist 62  
71   Abdou Abdenbi
Robin Walk Lars van Geelkerken 75  
86   Abdou Abdenbi Salim Sandee
90   Ariën Pietersma
Patrick Philippart Sam Wassenberg 90 + 2

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!