Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

UNA - de Treffers

Uitslag 0 - 4 (0 - 2)

Datum zondag 14 februari 2016 om 14:30

Scheidsrechter Tunnissen N.

Aantal toeschouwers 450

Wedstrijdverslag

De carnavals onderbreking heeft UNA geen goed gedaan. De Treffers, tegenstander van afgelopen zondag, beschikt over een ploeg waarmee rekening gehouden moet worden. In Groesbeek verloren de geelzwarten al met 3-1 en op Sportpark Zeelst werd het nog erger. Wie wint er nu met 4-0 van UNA? Dat lukte het team van Anton Janssen wel en UNA riep dit onheil over zichzelf af.

Vanaf het begin van de wedstrijd was al duidelijk dat UNA niet haar beste dag zou gaan beleven. Geen intentie om echt een goed resultaat te gaan behalen. Slordig achteruitvoetbal hielp de gasten in het zadel. Al na acht minuten wisten de gasten uit Groesbeek daar wel raad mee. De 0-1 kwam dan ook op het bord toen Robert Mutzers vrij voor Petar Stoskovic kon scoren. UNA veerde op en kreeg ook kansen. Benjamin van Wanrooij mikte over het doel van Niels Kornelis en Mark Janssen deed even later hetzelfde. In de 37e minuut kwamen De Treffers zelfs op 0-2. Scheidsrechter Tunnissen, die net zo zwak floot als UNA voetbalde, vond dat Sjoerd van Beers, die een bal weg wilde trappen, een terugspeelbal gaf op Stoskovic. Een complete foute interpretatie van de spelregel, maar Tunnissen vond het nodig om De Treffers vlak voor de UNA-kooi een indirecte vrije trap toe te kennen. Rick Verbeek verzilverde dit buitenkansje: 0-2.

Na rust was er nog de mogelijkheid om te demonstreren dat UNA gewoon bij de eerste zeven van de Topklasse hoort.

Normaal komt de ploeg van Mark Schenning in het tweede bedrijf fel uit de startblokken, maar afgelopen zondag was die felheid niet te bespeuren. In de 52e minuut kon UNA het wel helemaal schudden toen Just Berends de 0-3 aantekende.

De wedstrijd was gelopen en de 0-4 die Jean Black vlak voor tijd op het scorebord bracht was alleen maar interessant voor de statistieken.

Scheidsrechter Tunnissen vond het nodig om in een sportieve wedstrijd vijf gele kaarten uit te delen: 4-1.

Het verlies van UNA mag echter niet op het conto van de leidsman geschreven worden. UNA riep dit onheil over zichzelf af.

website UNA

de Treffers boekte in Zeelst, gemeente Veldhoven een zeer belangrijke en mooie overwinning op UNA. De wedstrijd eindigde in een 0-4 overwinning voor de Groesbekers. Hier was niets op af te dingen.
Door deze overwinning doet De Treffers goede zaken op de ranglijst. De derde plaats, met maar 1 punt achterstand op de nieuwe koploper Kon. HFC is hiermee een feit. HFC is de nieuwe koploper omdat de koploper tot vandaag, AFC, thuis met 1-2 verloor van HBS.

Op een motregenachtig sportpark Zeelst begonnen de rood-zwarten prima aan de wedstrijd. UNA werd teruggedrongen en dit resulteerde in de 8e minuut in de eerste treffer van de uitploeg. Robert Mutzers maakte een prima steekpass van Just Berends met een geweldig stiftje af. Dit was helemaal niet onverdiend.
Na de openingstreffer probeerde UNA meer druk te zetten maar dit resulteerde niet in veel kansen. De twee kansen die UNA voor rust kreeg waren beide keren een prooi voor de van een blessure teruggekeerde keeper Niels Kornelis. Hij hield de gehele middag zijn doel schoon.

Negen minuten voor rust verdubbelde Rick Verbeek de marge. Een terugspeelbal werd door UNA keeper Petar Stoskovic in de handen gepakt. Dit mag niet.
De toegekende vrije trap binnen de zestien meter werd een prooi voor Rick Verbeek. In een woud van UNA spelers wist hij het net te vinden, 0-2.

Na rust gingen de rood-zwarten verder waar ze gebleven waren. Ondanks het feit dat UNA meer druk naar voren ging zetten werden zij niet gevaarlijk. De Treffers daarentegen wel. Het middenveld was de gehele middag in handen van Twan Smits en de jarige Robin Janssen.
In de 51e minuut kwam een corner van Rick Verbeek terecht bij Ken Leemans die op zijn beurt de bal weglegde naar linksback Just Berends. Zijn knal was te machtig voor de UNA keeper.
De 0-3 zorgde ervoor dat het laatste sprankje hoop voor UNA verloren ging. Trainer Mark Schenning probeerde met aanvallende wissels het tij te keren maar dit bleek vergeefse moeite.
Toen de koebel en de megafoon steeds minder te horen waren wisten de meegereisde supporters dat het goed zat en dat Robin Janssen een mooi geschenk vanuit de selectie ging krijgen, 3 punten.

De ruimte die De Treffers verder kreeg werd nog meer een maal ten volste benut. Jean Black maakte een minuut voor tijd zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer.
Daarvoor hadden zowel Coen Maertzdorf (ook teruggekeerd van een blessure) en Hafid Sarkouk nog het aluminium geteisterd.

Door deze overwinning wordt het nog spannender bovenin dan het al was. Naast AFC verloor WKE namelijk een dag eerder ook al.

Een mooie volwassen overwinning in een uitwedstrijd op een ploeg die tot vandaag slechts 2 punten achterstond op de Groesbekers. Daarnaast wederom een mijlpaal. Deze overwinning was de eerste overwinning in Zeelst tegen UNA in de topklasse!

website de Treffers

Wedstrijddetails

UNA Minuut de Treffers
8   Robert Mutzers
Tom Dekkers Willem Tieben 35  
36   Rick Verbeek
Sander van Weert Sjoerd van Beers 46  
51   Just Berends
Benjamin van Wanrooij 56  
60   Coen Maertzdorf Derek de Bruijn
Emre Bostanci Jeroen Stottelaar 65  
66   Twan Smits Charles Kazlaukas
Niek van Boekel 72  
74   Robert Mutzers Hafid Sarkouke
Rob van Boekel 76  
Emre Bostanci 80  
83   Frenk Keukens
88   Jean Black

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!