Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

UNA - EVV

Uitslag 0 - 2 (0 - 1)

Datum zaterdag 3 oktober 2015 om 18:00

Scheidsrechter Thijs E.P.W.

Aantal toeschouwers 600

Wedstrijdverslag

Het affiche wat prijkte in de kantine was hoopvol. Eerst de wedstrijd UNA-EVV en nadien een gezellig feest, geheel in de stijl van deze maand: Oktoberfest. Het feest op het veld werd echter verstoord door de gasten uit Echt. De Echtse Voetbal Vesting trok deze avond de muren weer hoog op. Het strijdplan van trainer Leo Beckers is inmiddels bekend in alle uithoeken van Nederland en het verdiend geen schoonheidsprijs. Maar goed, je hoeft natuurlijk niet naar Veldhoven te komen om mee te voetballen met de thuisploeg en na afloop met nul punten terug te keren naar Limburg. Het resultaat is heilig en de manier hoe dit wordt bereikt is niet aan de orde.
Daartegenover staat dat UNA niet in goede doen was. Teveel spelers zaten niet in de wedstrijd. Weliswaar was UNA geduldig om de Limburgse verdediging te beslechten, maar moeizaam kwam het tot serieuze kansen. In de omschakeling blijft EVV een ploeg om in de gaten te houden, maar het niveau van vroegere tijden (Jeroen Evelein) wordt in de counter niet meer gehaald. In de 30e minuut wordt de helpende hand (of beter gezegd arm) aangeboden door de thuisploeg. Yael Heatubun probeert op doel te schieten maar zijn rollertje is een makkelijke prooi voor Petar Stoskovic. Tenminste, dat denkt iedereen, maar tot verbijstering grabbelt de goalie van de geel zwarten onverklaarbaar naast de bal. Even is het muisstil op sportpark Zeelst, want "UNA rots in de branding" Petar gooit de poort van de Limburgse vesting nog meer op slot. Immers, op achterstand tegen EVV is lastig om weer op gelijke hoogte te komen.
Dat blijkt ook in de resterende tijd van de wedstrijd. UNA valt aan en EVV houdt tegen en schakelt razendsnel om. UNA mist kansen en EVV krijgt naar mate de wedstrijd vordert steeds meer ruimte voorin om een tweede treffer te produceren. Dat het laatste statistisch lastig is blijkt uit de stand op de ranglijst en in de praktijk verprutsen de Limburgers enkele fraaie mogelijkheden. In de hectische slotfase duikelt assistent scheidsrechter Meijers over een wisselspeler, maar de vierde official Van Geet is zijn stand in. Wat is nu precies de extra tijd na 90 minuten? Volgens de stadionspeaker 7, want via het elektronisch bord wordt dit cijfer getoond. Het blijkt echter een misverstand te zijn, want nummer 7 (Heatubun) wordt gewisseld voor nummer 12 (Joosten). De extra tijd bedraagt 4 minuten en in de allerlaatste seconden scoort EVV de tweede treffer van vanavond, waardoor zo'n beetje alles met een blauw wit shirt van de reservebank het veld in rent alsof het kampioenschap is binnengehaald. Het feestend gezelschap dompelt sportpark Zeelst in een herfstachtig Oktoberfest.

Wedstrijddetails

UNA Minuut EVV
30   Yael Heatubun
Benjamin van Wanrooij 33  
Nick Tielemans 42  
51   Aron Gielen
59   Michel Vercruijsse
Emre Bostanci Willem Tieben 66  
70   Mutlu Sariaydin Nico Czichi
Sjoerd van Beers Rob van Boekel 73  
83   Nico Czichi
Emre Bostanci 90  
90   Yael Heatubun Remy Joosten
90   Michele Zotti
90 + 3 Tomas Overhof
91   Michele Zotti

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!