Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

UNA - HSC '21

Uitslag 1 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 22 mei 2016 om 14:30

Scheidsrechter Cairo L.

Aantal toeschouwers 900

Wedstrijdverslag

Uithuilen en opnieuw beginnen

Verslag Rene Waning/hsc21

En toen… was het ineens voorbij. De laatste weken liep de promotiekoorts in Haaksbergen steeds verder op bij elk plekje dat HSC’21 klom op de ranglijst maar op het moment suprême ging het uiteindelijk toch mis. Eén genadeloze counter van UNA was bepalend in het beslissingsduel in Cuijk. Voor HSC’21 rest een enorme kater na een mooi seizoenslot.

Zes dagen na HSC’21-UNA op de laatste speelronde van de competitie stonden beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. De locatie was dit keer het mooie complex van JVC Cuijk. De Haaksbergse fans zorgden voor veel sfeer, maar het hielp de groenwitten aanvankelijk niet. De eerste dreiging was er nog wel voor HSC’21 via Rick Bouwmeister, maar UNA had aanvankelijk de zenuwen het beste in bedwang. De noodgedwongen op drie posities versleutelde verdediging moest bovendien even ingespeeld raken. Het was te danken aan Jeffrey Brammer dat HSC’21 het eerste half uur ongeschonden doorkwam, hij redde tot drie keer toe uitstekend.

In het laatste kwartier van de eerste helft leek de spanning eindelijk wat uit de benen gespeeld. De organisatie stond, het balletje ging wat makkelijker van voet naar voet en HSC’21 kwam ook weer wat vaker dreigend voor het doel van Petar Stoskovic. Tot echt grote kansen leidde het vooralsnog niet, zodat de 0-0 ruststand een logische was.

Goed was het voetbal ook na rust nog altijd niet, maar meeslepend werd het wel. Het was daarom jammer dat er naast de goed opgekomen fans van HSC’21 en UNA zo weinig neutrale toeschouwers naar Cuijk waren gekomen. Ook in de tweede helft was het belang van de wedstrijd duidelijk af te zien aan het spel. Wel bouwde HSC’21 gaandeweg meer en meer een overwicht op. Het grote euvel – met name sinds de winterstop – brak de ploeg echter weer op. Want ondanks het overwicht kwam HSC’21 niet tot scoren. De eindpass was vaak niet goed, of het afronden ondermaats. Kansen waren er wel degelijk, onder meer voor Erwin Nieuwboer, Cenk Uguz, Rick Bouwmeister en Robert Wilens.

Eén moment van onoplettendheid werd HSC’21 uiteindelijk fataal. Bij een hoekschop was HSC’21 met veel mensen voorin te vinden, zodat UNA in de omschakeling genadeloos kon toeslaan. Even was de organisatie weg en daar wisten de Brabanders uitstekend raad mee. Invaller Emre Bostanci werd de held van Zeelst en omstreken.

HSC’21 probeerde het nog wel Eddy Boerhof gooide met Joost Exterkate en Tom ter Hogt als invallers alles op de aanval, maar het slofoffensief miste overtuiging. Het gevoel dat het balletje eens een keer goed zou vallen ebde langzaam weg. In de zeeën van ruimte die HSC’21 weg gaf had UNA ook nog kansen om het duel te beslissen, maar omdat dat niet lukte mocht HSC’21 blijven hopen. Het gebeurde niet.

De kater was en is groot in het Haaksbergse kamp en de teleurstelling zal ook nog wel even overheersen. Daarna moet de knop om en begint HSC’21 aan een nieuwe uitdaging: de 3e divisie. Een afdeling met veel oude bekenden en een aantal nieuwe tegenstanders. De mooie ontvangst die de selectie kreeg bij thuiskomst in Haaksbergen maakte wel duidelijk dat de veerkracht groot is: op naar een nieuw seizoen!

Wedstrijddetails

UNA Minuut HSC '21
Benjamin van Wanrooij Teun Sebregts 55  
Emre Bostanci Rob van Boekel 74  
Emre Bostanci 76  
77   Rick Bouwmeister Sjoerd Visschedijk
Willem Tieben Sjoerd van Beers 82  
82   Stef Ottink Joost Exterkate
83   Jordi van Ek Tom ter Hogt

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!