Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

UNA - Koninklijke HFC

Uitslag 1 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 23 augustus 2015 om 14:30

Scheidsrechter Puts K.

Aantal toeschouwers 500

Wedstrijdverslag

Bij de start van het seizoen treft UNA in HFC een ploeg die in de voorbije editie van de Topklasse een prima debuut afleverde. Vorig seizoen een nipte zege in Veldhoven voor de thuisploeg en vandaag wist UNA wederom met één treffer verschil de drie punten veilig te stellen. Daarvoor mochten de geel zwarten vooral doelman Petar Stoskovic bedanken. De UNA doelman bewees reeds afgelopen dinsdag in een oefenwedstrijd tegen FC Oss dat hij al vroeg in het seizoen in een bloedvorm verkeerd.

De voortvarende start van UNA, met kansen voor Teun Sebregts en Glenn Schapendonk, duurde zo'n 20 minuten. In deze fase kon HFC slechts tegenhouden en het tempo in de wedstrijd drukken door een veelvoud aan kleine, irritante overtredingen. Daarna schakelden de Haarlemmers over op een aanvallend ingesteld strijdplan en moest UNA alle zeilen bijzetten om een treffer te voorkomen. Twee keer redde Petar Stoskovic met een katachtige reflex. Mike van den Ban probeerde daarom een variant om de sluitpost van UNA te verschalken. Hij omspeelde Stoskovic knap en dacht in het lege doel te scoren, maar zag vervolgens Glenn Schapendonk voorbij glijden om de bal "in extremis" naast de paal te werken. Op basis van de kansenverhouding mocht UNA niet mopperen met een gelijke stand bij rust. Het veldspel van beide ploegen was verre van vlekkeloos en kenmerkte zich met slordig balverlies.
HFC kwam na de thee sterk uit de kleedkamer, wat direct een prima mogelijkheid opleverde voor Rachid El Yaakoubi. Zijn lob ging over het doel van Stoskovic. Diezelfde El Yaakoubi stond in de 47e minuut aan de basis van de UNA treffer. Vanaf de middenlijn speelde de getructe linksbuiten terug richting doelman Tom Boks waarbij hij UNA spits Mart van de Gevel over het hoofd zag. Die gaf een assist op Nick Tielemans en de linksbuiten van UNA bracht zijn ploeg aan de leiding. HFC bleef de bovenliggende partij, zonder echt gevaarlijk te worden. Dat gevaar was er wel in de 62e minuut toen Bart Nelis met links op het doel richting de kantine knalde. Toch moest ook hij zijn meerdere erkennen in Stoskovic. De doelman strekte zich subliem richting de verre hoek en ranselde tot ontsteltenis van alles wat HFC een warm hart toedraagt de bal uit de hoek. De Haarlemmers bleven aanzetten en de komst van Gert-Jan Tamerus en het posteren van Carlos Opoku als tweede spits resulteerde bijna in de gelijkmaker. Tamerus knikte de bal uit een hoekschop rakelings langs de paal.

Winst voor UNA, waarbij HFC tot de conclusie kwam dat er meer in had gezeten deze middag in Veldhoven.

Wedstrijddetails

UNA Minuut Koninklijke HFC
Nick Tielemans 47  
49   Donny Verdam
Emre Bostanci Benjamin van Wanrooij 63  
68   Wouter Haarmans Gertjan Tamerus
68   Pieter Bas den Hartigh Diego Sedoc
Dennis van de Reek Rob van Boekel 73  
Mark Janssen Mart van de Gevel 81  
85   Tuncay Yener Reggie Schaap

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!