Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

UNA - OJC Rosmalen

Uitslag 1 - 2 (1 - 1)

Datum zondag 24 april 2016 om 14:30

Scheidsrechter Steeg A.M.

Aantal toeschouwers 500

Wedstrijdverslag

De wedstrijd UNA - OJC Rosmalen kende tot de 44e minuut een normaal verloop. UNA is de betere ploeg, komt op voorsprong via Teun Sebregts en ziet prima mogelijkheden op een verdere voorsprong mislukken. De bezoekers zetten er niets tegenover, want die ene keer dat Rosmalen gevaarlijk wordt is door een foute terugspeelbal van Thomas Huijben op doelman Petar Stoskovic.
Dan minuut 44. Een diepe bal over links wordt door Furkan Alakmak op waarde ingeschat, hij snelt het strafschopgebied in en wordt via een sliding verdedigd door Glenn Schapendonk. Hij ontfutselt de bal van de linksbuiten van OJC, die vervolgens doorloopt tegen de “glijdende” Schapendonk. “Strafschop” oordeelt scheidsrechter Steeg. UNA ontploft, een onterechte beslissing van Steeg! Er volgen verwijten, discussie en gedurende het oponthoud schiet Schapendonk een tweede bal die in het veld is gekomen richting ballenjongen. Naast de gele kaart voor de strafschop houdt Steeg vervolgens ook geel voor aan de ex-OJC’er voor de onschuldige actie…… UNA ontploft en Steeg verliest de controle. Hij wappert met de ene kaart na de andere. Nadat het tumult tot rust is gekomen schiet (ex-UNA)spits Jelle Schijvenaars de 1-1 binnen. De rust is een ideaal moment om de gemoederen bij de thuisploeg tot bedaren te brengen.
Na rust gaat UNA, ondanks de numerieke minderheid, vol in de aanval. Bijna wordt de ploeg hiervoor beloond, maar door verdedigend kunst en vliegwerk van OJC valt de treffer niet. Arbiter Steeg is nog altijd de controle kwijt, want met zijn beslissingen weet hij de lachers onder de toeschouwers op zijn hand te krijgen en het ongeloof op het gezicht bij degene die de thuisploeg een warm hart toedragen. Het is wederom Alakmak die in de omschakeling aan de linkerkant er vandoor gaat en voor geeft op Jelle Schijvenaars. Via een rare kluts verdwijnt de bal in het doel, 1-2. Het doelpunt komt op naam van Thomas Huijben. De wanhoop is UNA nabij, er ontstaat een soort vechtvoetbal, pompen of verzuipen, waarin veel is geoorloofd. Na 96 minuten besluit de man die de wedstrijd 180 graden deed omkeren te stoppen. Zijn horloge moet in deze kolderieke zondagmiddag door de drager ervan in de war zijn geraakt, want het spel lag ruim 10 minuten in de tweede helft stil voor de blessure van Jelle Scholts (gebroken scheenbeen). Ook het inbrengen van wisselspelers en het getreuzel van OJC zijn niet op de klok geregistreerd. In zijn kielzog richting kleedkamer trekt Steegs rood voor Sjoerd van Beers. OJC maalt er niet om en vertrekt als een dief in de nacht met drie hele belangrijke punten.

Wedstrijddetails

UNA Minuut OJC Rosmalen
Teun Sebregts 12  
Rob van Boekel 20  
Glenn Schapendonk 45  
Glenn Schapendonk 45 + 1
45 + 2 (Penalty) Jelle Schijvenaars
Willem Tieben Mark Janssen 46  
51   Furkan Alakmak
Jeroen Stottelaar 56  
57   Jelle Scholts René Geerts
62   Jelle Schijvenaars
Benjamin van Wanrooij Jeroen Stottelaar 65  
70   Furkan Alakmak Tsvetelin Tonev
Sjoerd van Beers Niek van Boekel 80  
86   Erik van Beekveld Kevin van Zijl
Sjoerd van Beers 90  
Sjoerd van Beers 90 + 6

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!