Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

UNA - SWZ Boso Sneek

Uitslag 6 - 0 (3 - 0)

Datum zondag 6 december 2015 om 14:30

Scheidsrechter Gast de T.

Aantal toeschouwers 500

Wedstrijdverslag

Na een reeks van kwakkelwedstrijden, waarin UNA slechts een paar punten wist te behalen, stond de Zeelster formatie afgelopen zondag aan het begin van een serie wedstrijden waarin wel gescoord kan worden. SWZ Boso Sneek was het eerste slachtoffer op Sportpark Zeelst. De fiere Friezen streden, maar moesten toch constateren dat ze een maatje te klein waren voor de ploeg van Mark Schenning. Met 6-0 spaarden de geelzwarten de gasten nog voor een complete afgang.

UNA begon energiek aan de partij tegen SWZ, de debutant in de Topklasse. Binnen twintig minuten had UNA de buit al eigenlijk binnen. Nick Tielemans schopte in de elfde minuut de 1-0 achter doelman Kevin van der Meulen. Vier minuten later kopte Niek van Boekel na een hoekschop van Benjamin van Wanrooij de 2-0 achter de Sneekse sluitpost. Rob van Boekel bracht in minuut negentien de stand op 3-0. De buit was binnen. Althans daar ging UNA vanuit. Het gas ging eraf en de wedstrijd hobbelde naar het rustsignaal.

Daarna was UNA nog niet echt van plan om de voorsprong uit te breiden. Rommeligheid was troef en zowaar konden de gasten een vuistje laten zien, maar dat was niet genoeg om UNA echt in de problemen te brengen.

Naarmate de tweede helft vorderde kwamen de geelzwarten weer meer in hun element. In de 69e minuut bediende Nick Tielemans Rob van Boekel op maat: 4-0. Nog was de scoringsdrift niet gestild. Vijf minuten voor tijd werd Emre Bostanci binnen de beruchte zone onderuit gehaald door Dani?l Zwart. Zwart kreeg rood en Mark Janssen knalde vanaf elf meter de 5-0 in de touwen. Vlak voor tijd bepaalde Janssen de eindstand op 6-0.

UNA haalde fors uit tegen de Friezen, die niet opgewassen waren tegen het veldoverwicht van de Zeelstenaren. Toch kunnen onze gasten nog wel iets beter: schaatsen! Maar daarvoor is het nog niet glad genoeg.

Wedstrijddetails

UNA Minuut SWZ Boso Sneek
0   Daniel Zwart
Nick Tielemans 11  
Niek van Boekel 14  
Rob van Boekel 20  
46   Getuar Derguti Freerk de Jong
46   Kevin Huitema Wesley Tankink
Dennis van de Reek Teun Sebregts 64  
Rob van Boekel 69  
Mark Janssen Jorn Sweres 74  
Emre Bostanci Niek van Boekel 74  
76   Sean de Ruiter Tjeerd Andries Andringa
83   Daniel Zwart
Mark Janssen(Penalty) 84  
Mark Janssen 86  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!