Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

UNA - TEC

Uitslag 1 - 1 (0 - 1)

Datum zondag 3 april 2016 om 14:30

Scheidsrechter Thijs E.P.W.

Aantal toeschouwers 650

Wedstrijdverslag

Op een goed gevuld sportpark Zeelst genoten ruim 650 toeschouwers van een spannende wedstrijd. Het TEC dat vorige week in eigen huis een oor wassing kreeg in de districtsbeker (1-7 winst voor UNA) was, zoals verwacht, op een aantal plaatsen gewijzigd. Toch had de ploeg uit Tiel zomaar na 20 seconden (!) op achterstand kunnen staan, nadat Niek van Boekel vrij voor doelman Sebastiaan van der Sman werd gezet. De lob van de UNA aanvoerder miste doel. Even later pareert Van der Sman een inzet van Nick Tielemans. Na deze twee mogelijkheden voor de thuisploeg kwam TEC beter in haar spel. Met name de snelle buitenspelers Daoud Bousbiba en Kurtley de Windt werden gezocht en met hun voortzettingen vanaf de flanken kwamen Jip Bartels of Sven van Ingen enkele keren dreigend voor het doel van Petar Stoskovic. Kort voor rust weet TEC het goede spel om te zetten in een doelpunt. Een inzet van Matthijs van Gessel wordt door Thomas Huijben ongelukkig geblokt waardoor de bal voor de voeten van Kurtley De Windt valt. Hij scoort beheerst de 0-1. UNA denkt aan buitenspel, maar scheidsrechter Thijs maakt duidelijk dat (door de verdedigende actie van Thomas Huijben) hiervan geen sprake is.
Na rust zijn de rollen omgedraaid. UNA neemt het initiatief en wordt hiervoor in de 54e minuut beloond. Mark Janssen zet goed door op rechts en zijn voorzet is een prooi voor Teun Sebregts, 1-1. UNA drukt door en diezelfde Sebregts ziet zijn schot, kort na de gelijkmaker, prima worden gestopt door Van der Sman. TEC bijt van zich af, maar UNA geeft niets weg. Een kwartier voor tijd komt UNA bijna op voorsprong. Rob van Boekel legt vanaf 20 meter aan voor een schot. Zijn inzet wordt door Van der Sman met een ultime poging tegen de paal getikt. De terugkaatsende bal wordt jammerlijk door broer Niek van Boekel gemist. UNA krijgt aanvallend wat meer stootkracht door een goede invalbeurt van de kwikke Thom van de Donk. Hij scoort bijna op een verre uittrap van Stoskovic, maar Van de Donk beroert de bal met de arm.
In de 91e minuut wordt een strakke solo van Bousbiba bijna beloond. Hij trekt vanaf links goed naar binnen en precies recht voor Stoskovic drukt hij af. Het blijkt te hard, want zijn schot vliegt over (een bekeken schot in de hoek was mogelijk beter geweest). We schrijven de allerlaatste seconden van de wedstrijd wanneer Jeroen Stottelaar op 35 meter een vrije trap mag nemen. De bal slingert hoog richting het doel van TEC, valt op het juiste moment naar beneden, ...... niet in de kruising, maar er tegenaan...... Het zou een doelpunt in extremis zijn geweest met als resultaat een o zo gewenste drie punter voor de thuisploeg.

Wedstrijddetails

UNA Minuut TEC
37   Kurtley de Windt
Teun Sebregts 54  
Thom van de Donk Nick Tielemans 62  
Jorn Sweres Teun Sebregts 72  
83   Gregory Viereck Obi Onyeike
85   Nehemia Sanaky Mohammed Nouri
Sjoerd van Beers Rob van Boekel 90  
Thom van de Donk 90  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!