Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Vlissingen - Dongen

Uitslag 1 - 1 (1 - 1)

Datum zondag 20 maart 2016 om 14:00

Scheidsrechter Teuben S.P.M.

Wedstrijdverslag

Gelijkspel in Vlissingen

Met een ander team dan normaal begon VV Dongen aan het duel in en tegen Vlissingen. Over de gehele negentig minuten creëerde VV Dongen meer kansen dan Vlissingen en was het de keeper van Vlissingen, Pietersma, die zijn team op de been hield. Vlissingen was in de tweede helft gelijkwaardig aan VV Dongen en kreeg kansen om VV Dongen verder in de put te duwen. Door het gelijke spel van VV Dongen en de winst van OSS 20 op DOSKO is de spanning volledig teruggekeerd in de Hoofdklasse B. VV Dongen leidt de dans nog steeds, maar ziet de Ossenaren terugkomen tot twee punten. VV Dongen heeft echter nog een wedstrijd tegoed tegen DESO (17 april).

Met een verrassende opstelling begonnen de Dongenaren aan het duel in Zeeland. Aanvoerder Rosalia en de licht geblesseerde Jan Gerrtits jr zaten op de bank, waardoor ‘sloper’ Tom Walman verhuisde naar de rechtsbackpositie. Giovanni Henskens schoof door naar het centrum van de verdediging en Paul van Zon startte op de linksbackplaats. “Ja dat zijn keuzes die je als trainer maakt op basis van de laatste wedstrijden en de prestaties op de trainingen.” Dat VV Dongen een aantal mutaties zou doorvoeren was niet zo verrassend gezien de resultaten in de maand maart, maar de opoffering van aanvoerder en routinier Revy Rosalia gaf genoeg stof tot discussies en vragen.

VV Dongen startte voortvarend aan het duel. Op een grasmat die meer leek op een knollenveld was het moeilijk combineren voor beide teams. Daar had de technische ploeg van de “Heintje Davids onder de trainers” Ruud Pennings aanvankelijk meer moeite mee. Met snelle balwisselingen en combinaties over de vleugels drukte VV Dongen Vlissingen terug. De Zeeuwse ploeg kon zich in de beginfase amper onder de immense druk van VV Dongen uit spelen. Dat leidde uiteraard tot kansen voor o.a spits Nassim Asrih. De gedreven keeper Pietersma liet zien dat hij over katachtige reacties beschikt en dat hij als lijnkeeper waarschijnlijk tot de besten van de Hoofdklasse behoort. Zijn kwaliteiten mocht hij tot drie keer toe tonen bij evenzoveel inzetten. De vierde keer kwam hij een vingertop tekort toen Giovanni Henskens met een prachtige crossbal rechtsbuiten Mart van Bree bereikte. Diens aanname en voortzetting waren van hoog niveau en zijn voorzet wellicht nog mooier. In een beweging vond hij Jorik Mijnhijmer bij de tweede paal die in de rebound, na een touche van Pietersma, kon afronden. (0-1 in de 20e minuut)

Vlissingen liet de koppies even hangen na deze teleurstelling en VV Dongen kreeg mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Het slecht bespeelbare veld nodigde niet bepaald uit om de bal achterin rond te spelen. VV Dongen was al gewaarschuwd toen een moeilijke terugspeelbal op keeper Zielschot ternauwernood kon worden weggewerkt. Paul van Zon, die overigens verder een goede wedstrijd speelde, verslikte zich in het veld en zijn terugspeelbal rolde tergend langzaam in de voeten van de oplettende Vlissingen-spits Pattinama. De goalgetter had geen moeite met het cadeautje en rondde rustig af. (1-1 in de 33e minuut).

VV Dongen kon opnieuw beginnen en zag na rust een ander Vlissingen het veld betreden. De inbreng van Pinas had daar een groot aandeel in. Pal na rust was er de eerste grote kans voor de Zeeuwen maar de vrije bal ging pal voorlangs het doel van Zielschot. VV Dongen probeerde met man en macht het middenveld te heroveren. De teruggekeerde Floris Wouters sleurde en trok. Hij probeerde zijn team op sleeptouw te nemen, maar de tweede bal was vaker voor Vlissingen dan voor VV Dongen. Daardoor kon het duel alle kanten op.

De grootste kans op de beslissing lag op de voet van Jorik Mijnhijmer. Een identieke fout in de verdediging van Vlissingen legde de bal op een presenteerblaadje bij de VV Dongen-aanval. Mijnhijmer verzuimde om de bal loeihard in de korte hoek binnen te schieten en in plaats daarvan legde hij de bal terug. Dat gaf kans aan de uitblinkende Pietersma om het onheil te bezweren. Zo werd het tot het eindsignaal ongemeen spannend. Hoessein Bouzambou kon in de 90e minuut de winnende binnen knallen, maar zijn inzet strandde in schoonheid, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Tekst: Frank van Heteren

Wedstrijddetails

Vlissingen Minuut Dongen
19   Jorik Mijnhijmer
Josimar Pattinama 33  
Salim ben Sellam 41  
44   Jorik Mijnhijmer
Regilio Pinas Salim ben Sellam 46  
Geraldi Geerman Abdou Abdenbi 61  
64   Mart van Bree jr. Tom Kolkert
68   Glenn Kools Revy Rosalia
84   Floris Wouters Daan Poelmans

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!