Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Vlissingen - UDI '19/Beter Bed

Uitslag 1 - 2 (0 - 1)

Datum zondag 15 november 2015 om 14:00

Scheidsrechter Vink M.R.G.

Wedstrijdverslag

UDI wint knap in winderig Vlissingen
UDI was vandaag de ploeg die het beste kon omgaan in de strijd met de elementen. Een loodzwaar veld en een stormachtige wind maakte het lastig om te spelen. De Udense ploeg wist echter met snel druk zetten en een flinke dosis duelkracht de wedstrijd naar de hand te zetten. Via doelpunten van Wolf en Philippart kwam UDI op voorsprong. Hoewel Vlissingen in de laatste tien minuten nog alles of niets ging spelen, en fraai scoorde, kwam de winst niet echt in gevaar.

De lange reis richting Vlissingen deed weer denken aan een aantal jaren geleden toen UDI een seizoen in de Hoofdklasse C uit kwam en er ook verre tripjes op het programma stonden. Op de heenreis stond er al een sterke wind en dat was in Vlissingen nog erger. Het veld was mede door de regenval ook nog eens glad en zwaar te bespelen. Langs de lijn waren naar schatting zo'n 150 toeschouwers aanwezig om dit treffen te bekijken. Bij UDI moest aanvoerder Hofmeijer geschorst aan de kant blijven zodat het centrum van de verdediging vandaag werd aangevuld met Koen Bollen en de van een blessure terug gekeerde Robin van Cuijk weer op zijn vertrouwde plek op het middenveld stond.

De wedstrijd begon zoals veel wedstrijden en evenementen dit weekend met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag. Direct vanaf de aftrap liet UDI zien wat de intenties van vandaag waren. Vlissingen werd direct onder druk gezet en wanneer de bal dan naar doelman Ariën Pietersma wordt gespeeld en deze de bal weg schiet raakt hij direct geblesseerd. Een domper voor zowel de doelman zelf als Vlissingen want al na een minuut spelen moet reservedoelman David Bassing het veld in. Na een klein kwartier is er het eerste gevaar van Udense zijde wanneer Philippart op links goed doorkomt en vanaf de achterlijn teruglegt op Lars Van Geelkerken die zijn schot geblokt ziet worden. De ploeg van Vlissingen beschikt over een aantal technisch zeer vaardige spelers maar die hebben het lastig op een zwaar veld. De eerste goede actie is van Abdenbi die voorgeeft op spits Pattinama maar zijn inzet gaat naast. Na iets meer dan een kwartier is het raak voor de Udenaren. Het is Dick Smits die een lange bal speelt op Wolf die de bal goed aanneemt en zich ondanks twee tegenstanders direct vrij zet om vervolgens doeltreffend uit te halen (0-1).

Kort daarna moet doelman Bassing redding brengen op een harde vrije trap van Lars van Geelkerken. Vlissingen heeft het lastig om tegen de wind in te spelen en door snel druk te zetten zorgt UDI ervoor dat de thuisclub nauwelijks goed kan opbouwen. Vooral op het middenveld wint UDI de slag met Robin van Cuijk die zoals vanouds voorop gaat in de strijd en geen duel schuwt. Na een actie van Geerman krijgt Pinas een schietkans maar zijn inzet gaat royaal naast het doel. Kort voor rust is er een prima combinatie waarbij Wolf de achterlijn haalt en teruglegt op Joep van Geelkerken maar helaas voor de Udenaren was de bal net over de achterlijn bij de voorzet van Wolf.

Na de pauze moet UDI meer tegen de wind in voetballen en is het afwachten of Vlissingen het spel nu wel meer naar zich toe kan trekken. Het eerst gevaar is een vrije trap van Bierkens die gedragen door de wind steeds verder komt en door doelman Maas net over getikt kan worden. Het is echter niet meer dan een speldenprik want UDI heeft de wedstrijd onder controle. Ook in de tweede helft blijft men overstoorbaar druk zetten op de opbouw van Vlissingen en dat heeft resultaat wanneer Lars van Geelkerken een bal onderschept en op kan stomen tichting het doel van Vlissingen. Aan beide zijden zijn UDI-spelers mee opgekomen en dus kan hij kiezen wie de doelpoging kan wagen, Hij kiest voor Philippart op links en die schiet beheerst de 0-2 binnen.Even later lijkt Wassenberg de wedstrijd definitief op slot te kunnen gooien maar zijn mooie schot wat richting kruising vliegt wordt door doelman Bassing met een geweldige redding gepareerd.

Bij UDI komt dan Nick van Dijk de licht geblesseerde Bollen vervangen maar veel verschil maakt dat niet. Vlissingen probeert het wel maar tekenend is het feit dat spits Pattinama regelmatig met opgeheven armen vertwijfeld naar zijn medespelers kijkt omdat er nauwelijks bruikbare ballen komen. Dat is echter mede de verdienste van Anpong die centraal achterin de boel goed onder controle heeft. In de laatste tien minuten wordt het dan nog spannender wanneer Abdenbi inspeelt op de vrijstaande invaller Hoessein Bouzambou die met een fraaie curve de bal aan de tweede paal binnen schiet. In de slotminuten dan de gebruikelijke drukke momenten voor het doel maar verder dan een kleine kans voor dezelfde Bouzambou komt het niet. Na vijf minuten extra tijd is de wedstrijd gedaan en kan UDI drie dik verdiende punten meenemen naar Uden.

Na afloop van de wedstrijd gaan enkele spelers van Vlissingen bij scheidsrechter Vink verhaal halen, naar verluidt vanwege te weinig extra tijd, en dan komt er nog een gele kaart voor Mallie en krijgt Vlissingen-speler Geraldi Geerman rood gepresenteerd waarbij niet duidelijk is wat daar de reden voor was. Voor UDI in ieder geval drie belangrijke punten in de aansluiting met de bovenste helft van de ranglijst. Volgende week staat er bekervoetbal op het programma en dan reist UDI weer af naar sv TOP. Die bekerwedstrijd wordt zaterdagmiddag om 16:00 uur gespeeld.

Wedstrijddetails

Vlissingen Minuut UDI '19/Beter Bed
David Bassing Ariën Pietersma 2  
17   Tim Wolf
Quincy Gooding Roycel James 40  
Salim ben Sellam 52  
Hoessein Bouzambou Regilio Pinas 52  
60   Patrick Philippart
70   Koen Bollen Nick van Dijk
Geraldi Geerman 73  
80   Tim Wolf Mark Werts
Hoessein Bouzambou 83  
89   Robin van Cuijk
Etiënne Mallie 90  
Geraldi Geerman 90 + 2

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!