Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

VOC - AFC '34

Uitslag 4 - 1 (3 - 1)

Datum zondag 9 november 2014 om 14:00

Scheidsrechter Midden A.J.F.

Wedstrijdverslag

Voor het op een aantal plaatsen gewijzigd team was de opdracht in de wedstrijd tegen A.F.C. ’34 kraakhelder: alleen de winst telde. Gedreven ging V.O.C. derhalve op jacht om zo snel mogelijk de overwinning veilig te stellen, hetgeen resulteerde in een kwartiertje duidelijk het veldoverwicht hebben op een tamelijk onmachtige tegenstander, waarvoor de drie punten ook meer dan welkom waren. Daarna werd de wedstrijd feitelijk in tien minuten beslist. Eerst werd een lage voorzet van een van de verrassende basisspelers Jermaine Varela vanaf links door een van die andere ‘nieuwelingen’ Sjors Lankhaar binnengelopen, nadat Huub van Heijningen heel slim over de voorzet was heengestapt. Acht minuten later was het Dave van der Steen die een op maat gesneden voorzet van Ruud Steijvers na diens rush langs de lijn steenhard achter de kansloze A.F.C.-keeper Ori Hoogland kopte: 2-0. Weer een minuut later was het andermaal raak. Guillermo Liesdek lette aan de rechterkant na een duel met valpartij van beide deelnemers het best op, stond op en bediende feilloos wederom Dave van der Steen die daarmee de 3-0 aantekende. Drie kansen, drie doelpunten… we hebben dit jaar minder effectieve wedstrijden gespeeld. Gezien de beperkte tegenstand van de Alkmaarders mocht verwacht worden dat de wedstrijd hiermee wel gespeeld was, daar deed zelfs de tegengoal vlak voor rust door een defensieve slordigheid niets aan af.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. De Alkmaarse gasten probeerden het wel maar ontbeerden vernunft en serieuze stootkracht, V.O.C. ging ongewenst een duidelijk mindere fase in. A.F.C. viel nog twee halve kansen ten deel, V.O.C. kreeg in de fase dat A.F.C. bedoeld of onbedoeld va banque speelde nog een aantal kansen. Van der Steen kopte een mooie voorzet van Robert Stout diagonaal net naast, Stout zelf liet vlak daarna zelf een ideale kans onbenut waarna invaller Pieter Beereboom helemaal vrij voor de keeper kwam maar hem ook niet wist te passeren. Toch waren het de laatste twee die de eindstand op het bord zetten. Een scherpe passeeractie en hoge voorzet van Beereboom op Stout werd door laatstgenoemde goed op waarde geschat en nog niet eens zo eenvoudig met buitenkantje voet ingeschoten: 4-1.

Hoewel de tweede helft geen bijzondere indruk achterliet, mag de 4-1 een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen genoemd worden. De winst doet V.O.C. op de ranglijst weliswaar niet stijgen, we blijven elfde (hetgeen aan het einde van het seizoen overigens nacompetitie spelen betekent), maar het niveauverschil met de ploegen in de grote middenmoot is miniem te noemen. Volgende week mag ons keurkorps zich weer tegen een Noord-Hollandse ploeg bewijzen, te weten Hollandia in Hoorn. Nu maar hopen dat deze verre uitreis wel beloond wordt…

Website: VOC

Wedstrijddetails

VOC Minuut AFC '34
Sjors Lankhaar 16  
22   Jamie Heringa Boi Postma
22   Jim Hulleman
Dave van der Steen 25  
Dave van der Steen 26  
Jermaine Varela 27  
Sjors Lankhaar 34  
45 + 3 Luc Schuffelen
46   Menno Meijland Raymond de Waard
Nick van Wordragen Sjors Lankhaar 64  
Felix Verhaar Jermaine Varela 67  
76   Herbert Inecia
Pieter Beereboom Guillermo Liesdek 78  
Robbert Stout 90 + 1

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!