Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Vorden - OBW

Uitslag 0 - 1 (0 - 1)

Datum maandag 16 mei 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

OBW speelt volgend seizoen weer in de 2de klasse door een 0-1 overwinning in en tegen Vorden!!!

Vanmiddag vond in Vorden de wedstrijd plaats die bepalend zou zijn voor al dan niet handhaving van OBW1 in de tweede klasse. Er moest gewonnen worden om deze (vier jaar geleden uitgesproken…) doelstelling te realiseren. Na een van beide kanten aftastend begin, was het Dimitri Vrehe die op rechts (huh?) een lange bal juist op waarde wist in te schatten en droog de 0-1 aantekende. Meteen daarna ging Fatih Ilkhan er op links vandoor en werd binnen de 16 neergehaald: strafschop. Onze vaste penaltynemer Simon-Jan Bruins schoot de bal echter te eenvoudig in, waardoor de Vorden doelman de bal kon pareren. Daarna aan beide kanten nog vele kansen. OBW miste een dot van een kans, Niek Tinneveld voorkwam met een katachtige redding de gelijkmaker en Vorden schoot twee maal voor een bijna open doel naast. Daar waar het met de rust zomaar 3-3 had kunnen staan, was het 0-1. Op zich niet verkeerd voor OBW, maar we moesten nog een helft. Die tweede helft stond bol van de spanning. Super veel kansen werden er niet meer gecreëerd, maar beide teams wilden wel degelijk ofwel de voorsprong vergroten, dan wel de gelijkmaker aantekenen. De beste kansen waren daarbij voor OBW: Ilkhan en Vrehe kreeg meerdere mogelijkheden om de bevrijdende treffer aan te tekenen, maar slaagden daar niet in.
Naast de genoemden een topwedstrijd van Sjors Benen, Jur Heijstee, Ruben Heljanan en Sander Tinneveld. En niet zozeer vandaag, maar over het hele seizoen waren mannen als Simon-Jan Bruins en Kevin Plasmans verschrikkelijk beslissend.
Het eindsignaal kwam dan ook als een bevrijding. OBW wint met 0-1 en speelt volgend seizoen weer in de tweede klasse!!! Das een prestatie om apetrots op te zijn. Misschien is dit nog wel belangrijker en knapper dan de periodetitel van vorig seizoen. En kijk eens wat we onder ons houden; wat jaren geleden totaal ondenkbaar was: SDOUC, Grol en (helaas!) DCS. Dank je wel team voor jullie wilskracht om in tijden waar de klappen vielen de kop er bij te houden en op resultaat te spelen. Dank je wel Gerold Bolder en team voor jullie puike prestatie om OBW te behouden voor de tweede klasse! En dank je wel aan de vele die-hard supporters die zijn blijven geloven in deze ploeg.
En dank je wel Chris van Brero voor jouw puike rol als leider van dit team.
Dank je wel Jorn en Daan Koenders. Jullie hebben je op een indrukwekkende manier gemanifesteerd als rasechte OBW’ers. Wat gaan we jullie missen, maar het is jullie gegund om bij de vereniging waar jullie wortels liggen, verder te gaan. Verschrikkelijk veel succes daar!
Dank je wel Maxim Wolters. 10 jaar OBW1. Dit seizoen, net zoals altijd, blijven doorknokken om jouw plaats weer terug te krijgen. En hoe! Petje af voor de manier waarop jij kwaliteit etaleert. Veel succes in jouw maatschappelijke carrière.

Aankomend seizoen gaan we onder de bezielende leiding van Arthur Isselman nieuwe doelen nastreven. En geloof me nou allemaal maar: dat gaat een heel goed team worden!

Facebook OBW

Wedstrijddetails

Vorden Minuut OBW
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!