Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

VSV - Alphense Boys

Uitslag 1 - 5 (1 - 5)

Datum zondag 1 november 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Alphense Boys nadert koploper tot 1 punt

Voor alle standaardelftallen die in de afgelopen anderhalf jaar bij VSV in Velserbroek op bezoek gingen, was het een lastige uitwedstrijd. Het lukte sinds september 2014 namelijk geen enkele club om daar van het eerste elftal te winnen. Alphense Boys maakte aan die reeks onberispelijk een einde. Op het historische scorebord hingen onder de T vijf ballen en onder de V maar één.
De 1-5 in het mistige Noord-Holland was niet eens geflatteerd en dik verdiend dus. Van meet af aan maakte de Boys duidelijk dat er voor de thuisclub deze middag niets te halen was, al lukte het pas na rust om dat in de score tot uitdrukking te brengen. Halverwege was het pas 0-1 door een doelpunt van Patrick Krop. De in Santpoort woonachtige spits, hij woont op een minuut of vijf van het VSV-veld, nam de bal aan met zijn rug naar de goal, draaide op de rand van de zestienmeter behendig van zijn bewaker weg en schoot de bal vervolgens hard in de benedenhoek.
Het was een van de weinig hoogtepunten uit de eerste helft, waarin beide ploegen welgeteld één keer in een goede scoringspositie kwamen. Voor Alphense Boys was dat Joey Mantjes, die de keeper op zijn weg vond nadat Krop hem in stelling had gebracht. Ondanks het dominante spel van de Boys, kreeg ook de thuisploeg een kans. Jake Willems mikte voorlangs.
“Het was voorspelbaar dat we na rust meer ruimte zouden krijgen. Als je dan geen 2-0 of 3-0 maakt, wordt VSV uit inderdaad lastig”, zo spoorde trainer Aad van den Berg zijn ploeg in de rust aan om de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen. Dat lukte. De Boys ging net zo ijverig door als vóór rust en duwde de rode muur tussen de 53-ste en 65-ste minuut helemaal om. Sjors Lankhaar, Joey Mantjes en Milan van Schaijik tekenden voor drie doelpunten. Zij hoefden de bal alleen maar binnen te schieten, omdat in de voorafgaande aanvallen de VSV-verdediging volledig uit positie werd gespeeld. Bij de goal van Mantjes – zijn zesde van het seizoen en daarmee blijft hij aanvoerder van de clubtopscorerslijst – waren de credits voor doorbijter/-zetter Bilal el Yacoubi. Van Schaijik maakte zijn eerste goal in Boys 1 op aangeven van invaller Arjan Ouwendijk.
Twee andere invallers tekenden voor het zeer fraaie slotakkoord. Maar eerst nog dit: na de 4-0 was de concentratie bij Alphense Boys achterin eventjes weg, waardoor Mitchel Bormann toch nog iets terug kon doen en het keeper Menno de Jong niet was gegund om voor de zesde keer dit seizoen ‘de nul’ te houden. Maar hij onderscheidde zich even later wél weer, door een penalty (na een handsbal) te stoppen. In plaats van 2-4 werd het een paar tellen later 5-1. De ene invaller, Maurice Kerkhof, trok de bal voor en de andere invaller, Kevin Cameron, waagde een klassieke en doeltreffende omhaal. Een beauty, zoals hij die als jeugdspelers ook wel eens maakte. Voor Cameron was het eveneens zijn eerste goal in Boys 1.
“Je bent snel geneigd om die goal of de gestopte penalty het mooiste moment van de wedstrijd te noemen, maar ik kies toch voor wat we als ploeg collectief hebben laten zien vandaag. Strijd en kwaliteit en niemand die verzaakt; ook de invallers waren weer belangrijk”, complimenteerde de trainer zijn manschappen.
Alphense Boys liep met de overwinning twee punten in op lijstaanvoerder en winnaar van de eerste periodetitel Purmersteijn, dat na de 0-0 vandaag in de topper tegen Hoogland nog één punt voorsprong heeft. Volgende week zondag gaat Alphense Boys op bezoek bij AFC’34, opnieuw een uitwedstrijd dus en opnieuw tegen een ploeg uit de top drie. Sjors Lankhaar mist die wedstrijd, want hij liep tegen zijn vierde gele kaart van het seizoen aan en is daarom één wedstrijd geschorst.

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

VSV Minuut Alphense Boys
0  
0  
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!