Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

VSV - de Foresters

Uitslag 1 - 2 (1 - 2)

Datum zondag 20 december 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Het eerste elftal ging zondag met een goed gevoel naar Velserbroek voor de wedstrijd tegen VSV. De zeges in de laatste twee thuiswedstrijden (tevens goed voor de eerste punten van het seizoen), hadden bevestigd dat het team veel te laag op de ranglijst staat en de wil om verder te gaan op de ingeslagen weg is groot. In Velserbroek wachtte een tegenstander die middels een overwinning hoopte te stijgen naar de negende plaats op de ranglijst.

De Foresters wist als eerste gevaarlijk te worden, Milo Blei en Barry Koppes zagen hun inzetten echter voorlangs gaan. Na 20 minuten sloop er wat onzorgvuldigheid in het spel en kon VSV bijna profiteren. Onder meer door goed ingrijpen van Daan Snieder, kon een achterstand voorkomen worden. De keeper kon spelen vanwege absentie van de andere doelmannen en maakte een prima indruk. In het laatste gedeelte van de eerste helft ging De Foresters weer nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer, maar Barry Koppes vond de keeper op zijn weg en Stan de Boer schoot voorlangs.

De Egels gingen in de tweede helft verder waar ze gebleven waren. Schoten van Mitchell Zwart en Dennis Nanne misten kracht, waarna Barry Koppes binnen een minuut twee keer dicht bij de 0-1 was. In de 54e minuut mocht Nick Kramer vanaf een mooie plaatst een vrije trap nemen. De bal eindigde stijf in de kruising: 0-1. Een paar minuten later verving Daan Groot de moegestreden Mike de Lange. De Foresters bleef de bovenliggende partij en Barry Koppes had de 0-2 op zijn schoen. Nadat hij de keeper fraai had omspeeld, hoefde de bal alleen nog maar langs een verdediger getikt te worden, maar de bal ging hoog over de lat. In de 65e minuut viel Joey Breed in voor Milo Blei. In de 75e minuut viel plotseling de gelijkmaker, vanuit een corner wist VSV de eerste kans van de tweede helft meteen om te zetten in de 1-1. VSV besloot er in de slotfase een schepje bovenop te doen en was heel dicht bij de 2-1. Dennis Nanne stond precies op de juiste plaats in het doel om een harde inzet van de lijn te halen. De Foresters kreeg uiteraard de nodige ruimte en bracht met Dauwe Postma vers bloed binnen de lijnen. Hij verving Barry Koppes, die hard gewerkt had, maar ongelukkig was in de afronding. In de 85e minuut was er weer een uitbraak van De Foresters en stond Joey Breed op de juiste plaats: 1-2. Hoewel VSV met lange ballen probeerde om nog iets te forceren, kwam De Foresters niet meer in gevaar, mede door prima verdedigend werk van Benjamin Langeveld, Emile Gronsfelt en Niels Haring.

Het eerste heeft zo ‘’ineens’’ negen punten, waar de teller 3 weken geleden nog op 0 stond. Maar liefst vijf concurrenten staan op een afstand van 3 tot 5 punten, dus alles is nog mogelijk in de tweede seizoenshelft. Op 24 januari gaat de competitie verder met een thuisduel tegen concurrent SO Soest.

website de Foresters

Wedstrijddetails

VSV Minuut de Foresters
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!