Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

VVSB - AFC

Uitslag 2 - 3 (0 - 1)

Datum zondag 3 april 2016 om 14:00

Scheidsrechter D'Onorio G.

Aantal toeschouwers 1000

Wedstrijdverslag

VVSB verliest in de slotfase van AFC

In een uiterst enerverend voetbalgevecht tussen VVSB en AFC trok de uitploeg aan het langste einde. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft op voorsprong door Pieter Koopman. In de tweede helft rechtte VVSB de rug en schoten Maikey Parami en Giovialli Serbony de thuisploeg op voorsprong. Vlak voor tijd scoorde AFC twee keer snel achter elkaar waardoor zij er met de winst vandoor gingen.

VVSB moest het doen zonder Jordy Zwart, de centrale verdediger kreeg tegen SWZ Boso Sneek een rode kaart en kreeg van de KNVB hiervoor twee duels schorsing. Tim de Rijk keerde hierdoor weer terug in de basiself en had de taak om oud VVSB’er Koen Bosma af te stoppen. Al snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter D’Onorio had VVSB de kans om op voorsprong te komen. Maikey Parami werd diep gestuurd richting doelman Laszlo Sandor. Tomas Tavilla was met Parami meegelopen en kreeg ook de bal van zijn collega-aanvaller. Echter was de pass op Tavilla niet nauwkeurig genoeg en kon Sandor ingrijpen.

Wedstrijden tussen VVSB en AFC zijn altijd slijtageslagen en dat was ook deze editie. D’Onorio had zijn handen vol aan de felle duels tussen beide ploegen. Mark van de Boogaart (AFC) moest al snel het strijdtoneel verlaten wegens een voetblessure. Bij VVSB kwam Jelmer Vijlbrief ongelukkig tot botsing en moest na meer dan een half uur ook met een blessure van het veld. Ondertussen waren er ook nog genoeg kansen te zien. Met name AFC had een paar dotten van kansen, maar doelman Ronald van der Meer stopte de vrije trap van Bosma en Stefan Kraaijvanger schoot de bal van de lijn na een inzet van Pieter Koopman.

Diezelfde Koopman was een paar minuten later wel de gevierde man voor AFC. Na een lange bal van achteruit nam hij de bal, al dan niet met z’n hand, mee en passeerde doelman Van der Meer in de lange hoek. Vlak voor rust kon Giovialli Serbony de stand op gelijke hoogte brengen, maar de spits van VVSB schoot op de voeten van doelman Sandor. VVSB kwam met een hoop strijdlust uit de kleedkamer en vocht zich zo terug in de wedstrijd. De druk op doelman Sandor werd als maar meer vergroot, echter hield de Amsterdamse doelman ruim 70 minuten lang de nul.

Want in de 71e minuut van de wedstrijd zette Parami de aanval op en ging de bal via invaller Brandon Zigo Tichem naar De Rijk. De verdediger van VVSB gaf de bal voor en daar was Parami om de bal in het doel te werken en zo VVSB op een gelijke stand te zetten. VVSB ging door en kwam een paar minuten later ook nog op voorsprong. Uit een corner kopte Kraaijvanger richting het doel van AFC. Doelman Sandor liet de bal lopen en zag de bal op de paal belanden. Spits Serbony was er hierna als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te schieten.

Het doelpunt van Serbony was nog niet het einde van de wedstrijd. AFC moest weer vol gas geven om minimaal een punt mee te nemen uit Noordwijkerhout. In de 84e minuut kwam AFC dan ook weer op gelijke hoogte. In de scrimmage gaf Koopman het laatste zetje. AFC rook bloed en scoorde één minuut later ook nog de 2-3. De eerste inzet werd nog gekeerd door Van der Meer, maar de rebound was een koud kunstje voor invaller Matthijs Jesse. VVSB was hierna niet meer bij machte om tot scoren te komen waardoor AFC voor het eerst sinds 2011 weer 3 punten meenam uit Noordwijkerhout.

Tekst: Stefan van den Burg

Wedstrijddetails

VVSB Minuut AFC
15   Mark van den Boogaart Guido Moelee
27   Pieter Koopman
Sten Admiraal Jelmer Vijlbrief 37  
Brandon Zigo Tichem Vladimir Jozic 46  
49   Daan Sutorius Mitchell Theuns
56   Pieter Koopman
Stefan Kraaijvanger 65  
Tommy Bekooij Tomas Tavilla 69  
Maikey Parami 71  
Bas Ruigrok 74  
Giovialli Serbony 80  
82   Geoffrey Galatá Matthijs Jesse
84   Pieter Koopman
85   Matthijs Jesse
90   Koen Bosma

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!