Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Woerden - Alphense Boys

Uitslag 0 - 1 (0 - 1)

Datum zondag 13 september 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Eerste zege voor Alphense Boys
13 september 2015 - Het was met het kleinst mogelijke verschil en daardoor tot de slotseconden spannend, maar de 1-0 zege van Alphense Boys bij SC Woerden was verdiend. Een kwartier voor tijd kroonde invaller Lars van der Plank zich tot matchwinnaar.
Twee ploegen leverden evenveel strijd, maar de Boys waren beter aan de bal en zij kregen de meeste en beste kansen. Vooral in het eerste deel van de wedstrijd en in de periode na rust. “We verzuimden onszelf daarvoor met goals te belonen en dat wordt het uiteindelijk wel billen knijpen”, gaf trainer Aad van den Berg na afloop toe. “Maar ik ben trots op de ploeg zoals ze de alles of niets slotfase van Woerden overleefden. Drie punten, de nul gehouden en een invaller die scoort, dan mogen we allemaal tevreden zijn.”
In de eerste minuten gaven zowel SC Woerden als Alphense Boys blijk van hun aanvallende aspiraties en dat leidde voor beide doelen al tot een kans. Evert Baumann kopte na een corner net over en de tegenstoot eindigde met een hard schot van Chamiel Hok A Hin op de vuisten van Boys-goalie Menno de Jong. Daarna was het tot halverwege de eerste helft éénrichtingsverkeer de kant van Woerden-keeper Terence Manschot op, maar achtereenvolgens Yusuf Sarica, Thom Nouwens en Sjors Lankhaar mikten net niet helemaal goed. Tussendoor leek het raak, toen Sarica aanlegde en de onderkant van de lat trof waarna de bal het veld weer in stuiterde.
Vervolgens brak een fase aan, waarin de thuisclub het initiatief had en ook een grote kans kreeg. Lankhaar stak zijn been nog net uit om een bal te blokkeren, die anders zeker in het doel zou zijn verdwenen. Even later zeilde een volley van Danny ter Hoeve rakelings over en lukte het ook Jordy Sins niet om de score te openen. De laatste kansen in het eerste bedrijf waren weer voor de Boys, voor Nouwens en Lankhaar bij een aantal corners op rij. Rust: 0-0 dus.
Alphense Boys opende de tweede helft sterk, maar wist andermaal de forcing niet te maken. Door pech de ene keer, want met een schot van Bilal el Yacoubi kort na de hervatting was helemaal niets mis. Alleen eindigde de bal hard op de paal. En door een gebrek aan killersinstinct bij dezelfde El Yacoubi – prima op dreef overigens deze middag – toen hij in dezelfde minuut in zeer kansrijke positie met buitenkantje voet net voorlangs mikte. Zijn derde kans, een schot net buiten de zestien, ketste af op een been van een Woerden-verdediger.
Omdat de goal niet viel, mocht de thuisploeg blijven geloven in een goed resultaat. De blauwwitten kwamen echter bijna niet meer gevaarlijk voor het doel. Alphense Boys hield het vertrouwen en toen kwam uiteindelijk toch die ene perfecte aanval. In een snelle aanval over diverse schijven, kwam de bal via Arjan Ouwendjk en Patrick Krop in de voeten van de vrijgespeelde Lars van der Plank, die kort daarvoor in het veld was gekomen. Zonder één seconde te aarzelen schoof de jonge Boysspeler de bal in de touwen.
Meteen schakelde Woerden over in de alles of niets stand. Er kwamen twee extra spitsen binnen de ploeg, die vanwege hun postuur indrukwekkend waren. In het slotkwartier en vijf extra minuten speeltijd gingen alle Woerden-ballen hun kant op en die hoeft dan maar één keer goed te vallen, zoals dat heet. Een paar keer was dat bijna het geval, maar al te moeilijke reddingen hoefden keeper De Jong en zijn verdedigers niet te maken. Na het gelijkspel van vorige week was er daardoor nu de eerste zege van Alphense Boys in deze competitie en bleef de achterstand op de ongeslagen koplopers VSV en VVIJ beperkt tot twee punten. Volgende week thuis verder tegen Zeeburgia.

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

Woerden Minuut Alphense Boys
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!