Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Woerden - DEM

Uitslag 1 - 4 (1 - 4)

Datum zondag 8 mei 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

DEM maakt na winst op Woerden kans op periodetitel
De zon straalde zo hard-ie maar kon op deze prachtige mei-zondag. DEM speelde (waarom eigenlijk?) in een soort clownstenue dat de club geen eer doet: oranje shirts met korte mouwen, blauwe broeken en blauwe kousen.
Ticket naar Hoofdklasse
Woerden zou zich na een overwinning veilig weten en ook voor DEM lag er nog wat in het verschiet: kansen op een periodetitel en dus nacompetitie waarin een ticket naar de Hoofdklasse valt te verdienen. We verklappen het meteen maar: het werd zondag 1-4 voor DEM en onze jongens zijn nog in de race voor promotie naar de Hoofdklasse. Daarvoor moet zondag ‘gewoon even’ gewonnen worden van koploper Purmersteijn. Wat de Superboeren ons aller Ajax aandeden, kunnen wij dan misschien ook wel presteren. Er moet dan nog iets gebeuren: Fortuna Wormerveer moet punten laten liggen tegen Woerden dat volgende week tegen degradatie speelt. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Nog maar 18
De snelle DEM-spitsen maakten het de Woerdenaren knap lastig en al binnen een kwartier stond het 0-1 door een goal van jongeling Martijn Kuijs. Wordt deze sterke jongen – nu nog A1-speler - vaste waarde nu Frits Kramer de bus richting Odin ’59 heeft genomen?De zon scheen vandaag in alle opzichten. DEM bleef sterk spelen en wist een goed vervolg te geven in de tweede helft en verder uit te lopen terwijl Woerden niet bij machte was om werkelijk een vuist te maken. Na een half uur kreeg Kuijs net buiten het strafschopgebied gelegenheid om nogmaals af te drukken: 0-2. En nog in de eerste helft maakte de vertrekkende Frits Kramer er 0-3 van en wist iedereen dat de wedstrijd was gespeeld. Op dat moment was Ajax-PSV net een kwartier bezig en leek het nog echt in alle opzichten een mooie dag te worden….
Teller op vier
Wissels bij Woerden voorin brachten niet veel meer gevaar en in een mum van tijd lag de 0-4 van weer Kramer er al in. Na een dik uur spelen stond de teller dus op vier en was het wachten op het laatste fluitsignaal. De mannen van Woerden moeten – ook na hun eigen tegentreffer, 1-4 – vrezen voor de nacompetitie en eventuele degradatie. DEM gunt hen in alle opzichten de drie punten aanstaande maandag, Tweede Pinksterdag.
Mocht Woerden winnen of gelijk spelen tegen Fortuna Wormerveer en wint DEM, dan haalt het de periodetitel en mogen de Wijkers meespelen voor promotie naar de Hoofdklasse. Dan worden het nog spannende weken voor de oranjewit… eeh blauwwitten. Over de roodwitten uit Amsterdam hebben we het verder maar niet meer.
Kortebroeken- en rokjesdag
Die laatste wedstrijd wordt voor DEM overigens een knaller. Uit tegen Purmersteijn kwamen de Wijkers zelfs met 1-0 voor. Maandagmiddag 16 mei - Tweede Pinkersdag dus! - komt top-DJ Volta naar De Boog en het schijnt een heerlijke kortebroeken- en rokjesdag te worden. Iedereen kan heerlijk langs het lijntje in de zon genieten. Wie houdt DEM nog tegen op weg naar de periodetitel?

Henk Jan Winter

Wedstrijddetails

Woerden Minuut DEM
0  
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!