Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Woezik - de Zweef

Uitslag 1 - 0 (1 - 0)

Datum zondag 21 februari 2016 om 14:30

Wedstrijdverslag

De Zweef heeft kansen gehad om te stunten tegen koploper Woezik, dat met een ruime voorsprong op Bemmel probleemloos lijkt af te stevenen op het kampioenschap in de Eerste klasse E. In de eerste helft kreeg De Zweef enkele mogelijkheden om de score te openen, maar de Nijverdalse spitsen hadden het vizier niet op scherp. Ook in de tweede helft waren er kansen, terwijl Woezik de paal raakte. Een handsbal in het Nijverdalse strafschopgebied leidde de 1-0 in. de bal ging op de stip en de goal onberispelijk. Toen even later Mark Scholten een doorgebroken speler onderuit haalde, was het pleit beslecht. Mark kon met rood van het veld en het blauwwitte verzet was gebroken.

De Zweef kon dus niet voor een verrassing zorgen in Wijchen. De tot vorige week ongeslagen en ongenaakbare koploper kwam met de schrik vrij. In
de thuiswedstrijd werd De Zweef nog van het kastje naar de muur gespeeld. Vanmiddag in Woezik was er sprake van gelijkheid. Zowel in het spel als in de kansenverhouding. De trainer van Woezik gaf aan dat zijn ploeg in een mindere fase van de competitie zat. En dat was duidelijk te zien. Het frivole spel en het gemak waarmee tegenstanders opzij werden gezet was ver te zoeken.
Woezik had wel een veldoverwicht in het eerste half uur, maar echt gevaarlijke kansen kwamen er niet uit. Feit was wel dat De Zweef de bal te snel weer verloor aan de tegenstander en aanvallend niets creëerde. Maar na 30 minuten kantelde de wedstrijd een beetje. Niels Hegeman had voor een voorsprong kunnen zorgen maar zijn volley miste kracht en richting. De beste kans van de eerste helft was voor Steijn Klein Robbenhaar. Alleen op de keeper schoot hij de bal in diens handen in plaats van een geplaatste schuiver bij de twee paal. Daarna was er nog een mogelijkheid voor Boris, die vrij op de zestien de bal aflegde, waar het meer voor de hand lag om voor eigen succes te gaan.
Na rust kwam De Zweef prima uit de kleedkamer. Opnieuw ging Steijn alleen op de keeper af. De 0 – 1 leek te vallen, maar opnieuw bracht de keeper redding. Bij een van de spaarzame aanvallen tot dan toe schoot een speler van Woezik op de binnenkant van de paal. Na ongeveer 20 minuten in de tweede helft kwam Woezik via een penalty op voorsprong. Mark Scholten tikte de bal met de hand weg terwijl hij op de grond lag. Waar Mark misschien rekende op een vrije trap voor hem na een vermeende overtreding, besliste de scheidsrechter anders. Strafschop en een gele kaart.
Dat was jammer, want het leek er tot dat moment op dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. De Zweef drong aan om een verdiende gelijkmaker af te dwingen. Marco ten Dam kwam in het veld voor Sjoerd Poorterman. Na een vrije trap van De Zweef kwam Woezik in de omschakeling er snel uit. Mark Scholtenzette zijn sliding iets te laat in en de tegenstander werd gevloerd. Vrije trap rond de middenlijn, maar ook een tweede gele kaart en dus rood voor Mark. Een correcte beslissing van de goed leidende scheidsrechter, de heer Midden. Een kleine tien minuten voor tijd viel Paul Damman geblesseerd uit. Danny Hogenkamp, A1, verving hem verdienstelijk in zijn competitiedebuut. Jammer dat er geen bonuspunt is meegenomen. Echter, trainer Anton Wennemers kan tevreden zijn over met name het laatste uur van de wedstrijd en dit meenemen naar de thuiswedstrijd van komende zondag tegen N.E.C.

website de Zweef

Wedstrijddetails

Woezik Minuut de Zweef
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!