Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

WSC - Nuenen

Uitslag 2 - 4 (2 - 4)

Datum zondag 8 november 2015 om 14:30

Wedstrijdverslag

RKSV Nuenen wint weer. Op bezoek in Waalwijk op sportpark “Eikendonk” werd gastheer WSC met 2-4 verslagen. Daar zag het in de eerste helft lange tijd niet naar uit. De groen-witten wisten op psychologische belangrijke momenten echter twee keer te scoren. De eerste treffer werd gescoord in de 43ste minuut van de eerste helft. Max Verkuijl scoorde uit een hoekschop met het hoofd de gelijkmaker. De tweede helft was nog geen minuut onderweg of Ron Jansen had Bart Teurlings voor de tweede keer verslagen en bracht stand op 1-2 in Nuenen voordeel.

Eerste helft verliep stroef

Het eerste gevaar was wel van Nuenen. In de 3e minuut werd door Coen Jansen een gevaarlijke vrije trap voor het Waalwijk doel gebracht die door Ron Jansen maar net naast werd gekopt. Ron Jansen startte in de basis voor Noël Jansen die met liesklachten aan de kant bleef. Na dit gevaarlijke moment had Nuenen problemen met het vinden van openingen. WSC daarentegen heeft in de aanval enkele rappe spelers rondlopen die dreigend voor Danilo Verus opdoken. Met name aan de linkerflank werd het geregeld gevaarlijk. In de 13e minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap te nemen die door Souffiane Bakkali in een doelpunt werd omgezet, 1-0.

Koploper in de achtervolging

WSC had voor deze partij evenveel keer doel getroffen als Nuenen. Met het scorend vermogen zit het dus wel goed, met name het hoge aantal tegengoals lijkt de achilleshiel te zijn van de promovendus.

Voor Nuenen dus de moeilijke taak te zorgen geen verdere tegengoals te incasseren en zelf op zoek te gaan naar doelpunten. Het duurde tot 2 minuten voor de pauze tot het lukte. Sjaak Egmond trok van rechts naar binnen en liet een vlammend schot los dat door Bert Teurlings schitterend in corner werd geduwd. Sjaak nam zelf de hoekschop voor zijn rekening en hij vond in Max Verkuijl een dankbare geadresseerde van zijn geplaatste bal. Met een kopbal naar de grond die daarna hoog langs de Waalwijk goalie tegen het net sloeg kwam de gelijkmaker op het scorebord.

Het is herfst, dus is de gele kleur prominent aanwezig

Net voor de pauze liet scheidsrechter van Bekkum zien zijn kaarten te hebben meegenomen. In kort tijdsbestek werd tweemaal de gele kaart getoond. Op het einde van de overigens sportieve en verre van ruwe wedstrijd was zijn score totaal 8 gele kaarten. Voor Dylan den Exter extra zuur want hij kreeg twee maal de gele prent en moest dus vroegtijdig met rood het veld verlaten.

Pikstart na de pauze

In de rust bleef Ruud Jansen uit voorzorg achter in de kleedlokalen. Tom van Beers was zijn vervanger. Tom speelde een sterke 2e helft. De mannen van trainer Miguel van den Dungen waren in de tweede helft direct goed bij de les. Aan de linkerkant stoomde Luuk Tielemans op als een “leopard”. Het leek er in eerste instantie nog op dat hij het speeltuig dreigde te verspelen, met zijn wilskracht veroverde hij de bal weer en met een panklare voorzet zette hij Ron Jansen voor de keeper. Een koud kunstje voor de spits om al binnen zestig seconden na de pauze Nuenen op voorsprong te zetten, 1-2. Enkele minuten later vloog een kogel van Sjaak Egmond net langs de verkeerde kant van de paal. Zo rond het uur moest WSC met tien man verder doordat Dylan den Exter zijn tweede gele prent ontving. Nuenen bouwde gestaag aan een veldoverwicht waarbij Sjaak Egmond eerst nog een keer de paal teisterde. In de 80ste minuut bracht hij na een breed opzette aanval Nuenen in veilige haven, 1-3.

Amper 4 minuten later werd door zijn broer Sander de definitieve knock-out uitgedeeld. Een puike pass van Coen Jansen werd loepzuiver in de uiterste hoek geplaatst door Sander Egmond, 1-4.

Miguel van den Dungen voerde nog een dubbele wissel door. De youngsters Pascal Loomans

en A-junior Yusuf Ozkan kwamen voor respectievelijk Sjaak Egmond en Yevghenny Marceli binnen de lijnen. In de 88ste toonde WSC aan over scorend vermogen te beschikken en werd door Mounir Maamar de 2-4 eindstand vastgelegd.

Nuenen speelde de laatste minuten met 10 man vanwege het uitvallen van Coen Jansen. Met een verrekking van de hamstring verliet hij het veld.

Direct na afloop werden de uitslagen van de andere velden bekend. Een van de directe achtervolgers van Nuenen, M.O.C. ’17 uit Bergen op Zoom leed thuis tegen H.V.C.H. een verrassende nederlaag,

1-3. Hierdoor werd stuivertje gewisseld op de ranglijst met Goes die nu op zeven punten achterstand de tweede plaats bezetten.

Programma

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen het 6e geplaatste Geldrop op het programma. Om 19.30 uur ontvangt Nuenen de ploeg van trainer Pierre van den Eeden. Hopelijk maken weer veel supporters de gang naar Oude landen om Nuenen aan te moedigen.

WSC - NUENEN 2-4 (1-1). Soufiane Bakkali 1-0, Max Verkuijl 1-1, Ron Jansen 1-2, Sjaak Egmond 1-3,

Sander Egmond 1-4, Mounir Maamar 2-4. Scheidsrechter: H. van Bekkum.

WSC: Bart Teurlings; Lars Kruissen (Marnik van Mosselveld), Robertico Wall, Roel Duquesnoy, Nick van Bladel, Marc Corman (Bas Verhoeven), Ugur Ozcan, Soufiane Bakkali (Nick Linnenbank), Djordi Smout, Dylan Exter, Mounir Maamar.

Nuenen: Danilo Verus; Angelo Stoove, Ruud Jansen (46' Tom van Beers), Max Verkuijl, Luuk Tielemans, Coen Jansen, Lars van Stipdonk, Sander Egmond, Sjaak Egmond (84 Pascal Loomans), Ron Jansen, Yevghenny Marceli (84' Yusuf Ozkan).

website Nuenen

Wedstrijddetails

WSC Minuut Nuenen
0  
0  
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!