Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

WSV - de Zweef

Uitslag 2 - 1 (2 - 1)

Datum zondag 13 maart 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

De Zweef begon slecht aan de wedstrijd. Ongeconcentreerd en niet fel genoeg. WSV daarentegen wist wat er te doen was: de ploeg was snel, agressief en had het meeste balbezit. Ondanks deze inzet waren er maar twee kansen, maar die werden dan ook heel efficiënt omgezet in goals. Toen WSV na een half uur ook nog eens een penalty kreeg, leken de rapen gaar, maar Paul Damman redde. Deed De Zweef dan niets? Jawel; er waren voor rust wel kansen, maar de ploeg kwam niet tot scoren. De tweede helft was helemaal voor De Zweef. Als alle kansen waren benut, was een 2-4 overwinning helemaal niet gek geweest. Zelfs na het missen van een strafschop lag de winst nog voor het oprapen. Het kwam er echter niet van en dat leidde tot heel wat frustratie na afloop over het eigen spel.

Na acht minuten zocht Stijn Klein Robbenhaar keurig de diepte met een verre pass op Anthony Wennemers, die Sven Dikkers in een kansrijke positie zette. Diens inzet miste kracht. Een snelle, lange uittrap van de keeper zette een spits van WSV vrij voor de uitgelopen Paul Damman. Het lobje was perfect: 1-0.
Na een actie van Sven Dikkers kreeg Niels Hegeman een kans, die net naast ging. Toen was het weer WSV, dat liet zien hoe het moet. Een lange bal werd achterin verkeerd doorgekopt, waardoor vanaf de linkerflank een groot gat kwam, dat werd benut en eindigde in een strak diagonaal schot langs Paul Dammen: 2-0.
Vijf minuten later moest Boris Vermeulen aan de noodrem trekken en legde de scheidsrechter de bal op de stip. Paul Dammen koos de goede hoek en redde het team. De Zweef had WSV vlak na deze gemiste strafschop op de knieën kunnen krijgen, toen Stijn Klein Robbenhaar Anthony Wennemers vrij voor het doel zette. Hij schoot echter recht in de handen van de keeper.
In de tweede helft kwam Jacco ten Hove voor Mark Scholten die kampt met een aantal zeurende blessures. De Zweef voetbalde een stuk agressiever en bijna vanaf de aftrap stelde Niels Hegeman vanaf de achterlijn Sven Dikkers in positie om te schieten. De voorzet kwam echter net achter Sven
uit, die daardoor miste.
Diezelfde Sven maakte vijf minuten later uit een vrije trap van 20 meter de 2-1 met een mooie hoge bal. De Zweef ging er in geloven en gaf nog meer gas bij. Soms zelfs iets te opgejaagd waar meer rust in het spel beter was geweest. In een scrimmage voor het doel kwam de bal voor de voeten van Anthony Wennemers, die net miste. Vijf minuten later twee corners voor de blauwwitten, waarbij John Damman een net iets te zachte inzet nog net gestopt zag bij de paal.Daarna was het even rustig. WSV kreeg iets meer balbezit, maar kon geen gevaar stichten. De Zweef bleef druk zetten en dat leidde tot een strafschop nadat Niels Hegeman binnen de 16 onderuit ging. Sven Dikkers, die normaal trefzeker is, miste echter. Dat was balen! De geblesseerde Jacco ten Hove ging van het veld voor Sharma Ekuchu en Tom Heuver kwam voor de moegestreden Anthony Wennemers.
WSV kreeg bijzonder veel last van blessures, die allemaal tijd kostten. Natuurlijk telde de scheids tijd bij, maar dat was in de ogen van De Zweef te weinig. Vooral omdat de meer dan verdiende gelijkmaker maar niet wilde vallen. Zeer teleurgesteld verliet de ploeg Apeldoorn. Geel was er in
deze wedstrijd voor Daniel Tole Emanuel en Boris Vermeulen.

website de Zweef

Wedstrijddetails

WSV Minuut de Zweef
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!