Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Zeeburgia - Alphense Boys

Uitslag 1 - 4 (1 - 4)

Datum zondag 31 januari 2016 om 14:30

Wedstrijdverslag

Boys laat zich van zijn beste kant zien

Voor het eerst sinds half november proefde Alphense Boys weer eens het zoet der overwinning. Heerlijk smaakte de riante 1-4 zege bij het vooraf nog als zo lastig gekwalificeerde Zeeburgia. Het verschil werd tussen de 55-ste en 65-ste minuut gemaakt, toen de Boys van 0-1 naar 0-4 denderde. Twee keer Arjan Ouwendijk en twee keer Kevin Cameron waren de doelpuntenmakers.
“Dit konden we wel gebruiken”, sprak trainer Aad van den Berg opgelucht in Amsterdam. “We hadden wat goed te maken. Niet alleen na de verliespartij vorige week tegen SC Woerden, toen de ploeg gebrek aan inzet werd verweten. Ik kijk nog meer na de laatste serie wedstrijden, waarin we tegen ploegen uit het rechterrijtje niet goed speelden. Vandaag was het wél goed en is er héél veel energie in de wedstrijd gestopt. Met een prachtige uitslag als resultaat.”
Alphense Boys was beducht voor Zeeburgia, dat in de heenwedstrijd een prima indruk had gemaakt en toen moeizaam werd verslagen; ondanks het feit dat de ploeg toen door twee rode kaarten al vroeg in de wedstrijd met negen man was komen te staan. Maar Zeeburgia was zondag evenzeer op zijn hoede voor de Boys en nam een tamelijk afwachtende houding aan. Dat maakte het voor de Boys nogal eenvoudig om de thuisploeg op eigen helft vast te zetten en veel druk op de verdedigers te houden. Na tien minuten leverde dat succes op. Arjan Ouwendijk sprong op de rand van het zestienmetergebied samen met de jonge doelman Zaid Belmahdi naar een hoge bal. De A-jeugdkeeper loste die, waarna de bal via via weer voor de voeten van Ouwendijk kwam, die de bal gewiekst in het verlaten doel mikte: 0-1 en zijn eerste treffer dit seizoen voor Boys 1.
Ook de 0-2 die een kwartier later viel, was het gevolg van de pressing die Alphense Boys op dat moment met Thom Nouwens, Kevin Cameron en Maurice Kerkhof hanteerde. Laatstgenoemde scoorde. Scheidsrechter Bruggeling negeerde aanvankelijk luid en duidelijk het vlagsignaal van de Amsterdamse assistent-scheidsrechter, maar liet zich aan de zijlijn vervolgens toch ompraten en keurde de goal alsnog af. Dat moment leek bepalend te worden voor het verdere verloop van de wedstrijd. Zeeburgia kwam in het derde kwartier beter in de wedstrijd en een paar keer ook gevaarlijk in de buurt van Boyskeeper Menno de Jong. Hij hield samen met zijn verdedigers stand.
Uit die fase putte Zeeburgia wel moed en meteen na rust nam de druk op het Alphense doel toe. Dit betekende echter ook dat de Boys ruimte kreeg voor de aanval en die werd vandaag uitstekend benut. In een tijdsbestek van tien minuten werd drie keer toegeslagen. Thom Nouwens leidde de 0-2 van Arjan Ouwendijk in en Maurice Kerkhof bediende Kevin Cameron op maat: 0-3. Bij de volgende aanval was het helemaal kat en muis. Kerkhof speelde zich met een gave hakkentruc vrij en legde zuiver af, waarna andermaal Cameron kon scoren. Vanaf dat moment was de wedstrijd helemaal gespeeld en had Alphense Boys bijvoorbeeld via Erwin Nuijtinck en Bilal el Yacoubi nog verder afstand moeten nemen. Maar de enige goal die nog viel, was vlak voor tijd de eretreffer van Youssef el Abdelhadi. Helaas dus geen ‘clean sheet’ voor keeper Menno de Jong.
Alphense Boys handhaafde zich met deze overwinning op de tweede plek, op drie punten achterstand van het eveneens winnende Purmersteijn. De koploper is op 14 februari de volgende tegenstander van de Boys...

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

Zeeburgia Minuut Alphense Boys
0  
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!