Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Zeeburgia - SO Soest

Uitslag 0 - 1 (0 - 0)

Datum zondag 6 december 2015 om 14:30

Wedstrijdverslag

Puike teamprestatie van SO Soest bij Zeeburgia

In voorgaande jaren wist SO Soest altijd met een goede prestatie huiswaarts te keren als het een bezoek had gebracht aan de gerenommeerde amateurclub Zeeburgia. Ook dit seizoen is het niet anders. De Amsterdammers hebben een uitstekende jeugdopleiding en leveren dikwijls spelers af aan het betaalde voetbal. Maar ook het eerste elftal staat bekend om de technische vaardigheden. SO Soest kan daar blijkbaar goed mee omgaan. De Soester elf speelden een uitstekende wedstrijd en de verdiende overwinning (0-1 dankzij een goal van Dylan Meijer) kan gezien worden als een puike teamprestatie.

Het is bekend dat SO Soest zonder echte centrumspits moet spelen. De technische leiding van de blauwwitten heeft vanaf de wedstrijd tegen Hoogland gespeeld in een 4-4-2-formatie. Het heeft het team tot nu toe geen windeieren gelegd. Deze zondag wist SO Soest tegenstander Zeeburgia diverse keren in verlegenheid te brengen. Vooral in de eerste helft was Soest heer en meester. Na twee minuten had de voorsprong al gepakt kunnen worden. Dylan Meijer glipte er prima doorheen en koos ervoor om zelf te schieten. Hij vond de keeper op zijn weg.

Legio kansen in het eerste bedrijf. Niels van der Plaats was tot twee keer dichtbij een doelpunt en Soest rook daadwerkelijk zijn kansen. Aan de andere kant was Zeeburiga gevaarlijk in de counter. Eén keer na slordig balverlies. Diango Alvarez was vandaag letterlijk onpasseerbaar en hield zodoende zijn ploeg op de been.

In de tweede helft leek de wedstrijd naar een einde te kabbelen, totdat de buitenspeler van Zeeburgia het op zijn heupen krijg. Hij dolde de Soester achterhoede, maar zijn puntertje werd een prooi voor Diango. Daanaast kwam Soest enkele keren goed weg bij onoverzichtelijke scrimmages voor het doel. In de 80ste minuut kreegn Soest loon naar werken. Ingvar Kok gaf een uitstekende pass op Rayendall. De voorzet van Rayendaal was op maat voor Dylan Meijer die beheerst bij de eerste paal raakschoot.

In het restant van de wedstrijd kwam Soest nog een aantal keer goed weg. Aan de andere kant hadden invaller Milan va Wincoop en Dylan gezamenlijk de score kunnen verdubbelen. Samenvattend: een uitstekende teamprestatie van SO Soest. De ploeg speelde vanaf het eerste fluitsignaal scherp en kort op de bal. Als volgende week de volle winst wordt behaald tegen DEM (dat eveneens op 13 punten staat) kunnen "de Blauwe Leeuwen" met een goed gevoel tegen de kerstboom kruipen.

Prettige bijeenkomstigheid is dat de ziekenboeg langzaam maar zeker leegloopt. Simon van Hengstum, Robin Smeeing en Jim van den Berg maakten vandaag speelminuten in het tweede elftal.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij, Thijs Janmaat, Thom Kok (77. Glenn Merkenij); Bas Tullemans (68. Milan van Wincoop), Ingvar Kok, Rayendall Bitorina, Maarten Jan Belt; Niels van der Plaats, Dylan Meijer

80. 0-1 Dylan Meijer

Wedstrijddetails

Zeeburgia Minuut SO Soest
80   Meijer

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!