Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

ZSV - Heidebloem/Bovitec

Uitslag 0 - 3 (0 - 3)

Datum zondag 3 april 2016 om 14:30

Wedstrijdverslag

Gehavend ZSV komt tekort tegen Heidebloem/Bovitec

Op drie plekken in het elftal moest coach Ger Demin improviseren vanwege schorsingen (Dirk Verlijsdonk en Niek van den Berg) en blessure (Ron Verlijsdonk) en dat bleek teveel. Op alle fronten werden de geelzwarten afgetroefd door de gasten uit Limburg. De spelers uit Geleen bleken vooral veel slimmer, maar mochten ook niet klagen over het geluk dat hun ten deel viel. De eerste twee treffers kwamen bijna letterlijk uit de lucht vallen, maar daarbij moet gezegd dat nagenoeg elke tweede bal bij een Limburger terechtkwam en dat dwongen ze zelf af.

Door: Martien van Rijt

De wedstrijd was nog maar amper bezig of de gasten namen een voorsprong. De bal werd door ZSV uitverdedigd, maar deze kwam met een mooie boog aanzeilen voor Ricardo Geurts. Die bedacht zich geen moment en vanaf ruim twintig meter kogelde hij de bal binnen, onhoudbaar voor doelman Vaneker.
Rond de twintigste minuut waren er enkele mogelijkheden voor de thuisploeg, maar het doel werd niet gevonden. Dat was anders aan de andere kant. Een diep gespeelde bal werd in de 28e minuut door Mathieu van de Mortel verkeerd geraakt en zo onbedoeld op de voet van een Limburgse aanvaller gelegd. Die haalde direct uit en tekende de 0-2 aan.
Even later trok de scheidsrechter geel voor Ait Salah toen die met een grove charge Thijs Meulendijks torpedeerde. Rood was hier beter op z’n plaats geweest!
Net voor rust liep de ergernis over het fluitwerk van de scheidsrechter zo hoog op, dat de coach van ZSV zijn mening niet onder stoelen of banken stak. Toen Kevin van den Broek dat in het veld even later nog eens dunnetjes overdeed, werd hij bestraft met geel.

Na rust was er al snel geel voor Mathieu van de Mortel toen die een lichte overtreding maakte op de aanvoerder van de gasten. Diens gezeur om een optreden van de scheidsrechter werd gehonoreerd met de gele prent. En dat gebeurde te vaak!
ZSV wilde wel, maar was niet bij machte om fatsoenlijk aanvalsspel te laten zien. Telkens weer was de defensie van Heidebloem de bovenliggende partij.
In de 83e minuut kopte Tim van der Steijn de bal maar net voorlangs uit een voorzet van Rick Wiersema. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak, toen Jerremy Lemmen uit alweer een snelle uitval veel ruimte kreeg en de bal prachtig binnen schoot: 0-3.
Het verzet van de thuisploeg (als dat er nog was), was daarmee gebroken.

De eindstand was bereikt en het wedstrijdbeeld gaf aan dat ZSV een te smalle basis heeft om het verlies van meerdere spelers op te kunnen vangen.

Wedstrijddetails

ZSV Minuut Heidebloem/Bovitec
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!