Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

ZSV - Susteren

Uitslag 1 - 1 (1 - 1)

Datum zondag 15 november 2015 om 14:30

Wedstrijdverslag

ZSV doet zichzelf tekort met één punt!

Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Verbakel stond er een 1-1 op het scorebord en eigenlijk mocht dat een wonder heten! ZSV raakte deze wedstrijd diverse keren het aluminium en even vaak werd de bal van de lijn gehaald. Ondanks het grote overwicht in de eerste helft, kwam ZSV zelfs op achterstand, maar een doelpunt van Rick Wiersema zorgde uiteindelijk nog voor een punt.

Door: Martien van Rijt (ZSV)

Vooral de eerste helft woei er een zware westenwind en ZSV had die in de rug. Dat maakte het voetballen er niet echt makkelijker op, maar het betekende wel dat de thuisploeg een zwaar overwicht op kon bouwen. In de derde minuut al was de thuisploeg dichtbij de openingsgoal na slecht verdedigend werk van de gasten. Ron Verlijsdonk kon niet doeltreffend afronden.
Na tien minuten spelen, kreeg Rick Wiersema vanaf rechts een hoekschop te nemen. Hij sneed de bal scherp aan en op miraculeuze wijze caramboleerde de bal via de paal uit het doel.
Drie minuten later leek het er dan toch op dat de thuisploeg op een verdiende voorsprong kwam. Dit keer kreeg Wiersema een vrije trap te nemen die hij hard op de lat schoot. Uit de rebound had Ron Verlijsdonk een nog grotere kans, maar van dichtbij en geheel vrijstaand, schoot hij de bal hoog over.
Pas na 25 minuten spelen viel de eerste kans voor Susteren te noteren. De bal ging voorlangs zonder dat er een voet tegenaan gezet kon worden.
Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft, stond de paal opnieuw een Zeilbergse treffer in de weg en opnieuw kon er dus niet gejuicht worden door de aanhang van de thuisploeg.
Dat konden de gasten ook niet twee minuten voor rust, omdat Wouter Vaneker op een prachtige manier met de voet een inzet blokkeerde.
Even later volgde er een botsing tussen Ron Verlijsdonk en doelman Luuk Janssen, die leidde tot blessures bij beide spelers. Na rust kwamen zij niet meer terug op het veld.
Met een 0-0 stand gingen de ploegen de rust in, waarmee Susteren het meest tevreden zal zijn geweest. ZSV deed zich tekort gezien het grote aantal kansen.

Na rust was de wind veel minder krachtig, waardoor er een evenwichtiger beeld op het veld ontstond. De eerste mogelijkheid in de tweede helft was opnieuw voor de thuisploeg. In de 64e minuut bracht Redouan Aitsarou met een prachtige pass Davy Althuizen in stelling, maar diens schot boog net iets te laat af.
Vijf minuten later keek ZSV beteuterd en juichten de gasten. Een afstandsschot kon doelman Wouter Vaneker niet aan zien komen doordat diverse spelers hem het zicht ontnamen. De Limburgers kwamen daarmee, tegen de verhouding in, op een 0-1 voorsprong.
Weer vijf minuten later, in de 74e minuut, kon Rick Wiersema dat rechttrekken toen Dirk Verlijsdonk binnen de zestien onderuit gehaald werd. Wiersema verzilverde de toegekende penalty onberispelijk: 1-1.
De thuisploeg wilde meer en dat was terecht! Vier minuten voor tijd schoot Rick Wiersema een vrije trap rakelings langs de verkeerde kant van de paal en in de 87e minuut werd een kopbal van Maarten Kuunders ternauwernood van de lijn gehaald.
ZSV had de kansen, Susteren de kaarten, want in de slotfase moesten de verdedigers van de bezoekers tot het uiterste gaan om ZSV te stoppen.
In blessuretijd was er opnieuw een mogelijkheid voor de thuisploeg om toch nog de drie punten verdiend in Zeilberg te houden, maar opnieuw werd de bal van de lijn gehaald.

Daarmee kwam de wedstrijd ten einde. Een 1-1 stand op het scorebord zal voor de gasten als winst gevoeld hebben, maar voor de mannen van Ger Demin voelde het anders aan. Ze hadden zich helemaal leeg geknokt en creëerden best veel kansen, de winst zat er toch niet in.

Wedstrijddetails

ZSV Minuut Susteren
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!